Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Január 10. 18:04, szerda | Helyi
Forrás: Szolnok Járási Ügyészség

Letartóztatásban az időseket kirabolni szándékozó fiatal

 Letartóztatásban az időseket kirabolni szándékozó fiatal

A Szolnoki Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete és magánlaksértés bűntette miatt indítványozta egy 17 éves férfi letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a fiatalkorú férfi Jászapátin 2024. január 4. napjáról 5. napjára virradó éjszaka a kerítésen átmászva bement egy 39 éves és egy 50 éves testvérpár ingatlanának udvarára. Ezután a be nem zárt lakóépület konyhájába belépve, az ott az ágyában fekvő, izomsorvadásos betegségben szenvedő 50 éves férfi nyakához tartott egy 10 cm pengehosszúságú konyhakést, és közölte vele, hogy ha megszólal, akkor meghal.

Időközben azonban a beteg sértett öccse is felébredt, akit észlelve az elkövető a bejárati ajtó felé hátrált, felemelt kezében tartva a nála lévő konyhakést, miközben felszólította a fiatalabb testvért, hogy a nála lévő pénzt adja át részére, azonban a férfi a felszólításnak nem tett eleget, hanem a kést a gyanúsított kezéből kicsavarta, és őt egy alkalommal, ököllel az arcán megütötte.

A fiatalkorú gyanúsított ekkor futva távozott a helyszínről a szomszédos ingatlanon át anélkül, hogy a sértettektől bármit el tudott volna vinni.

A járási ügyészség azért indítványozta fiatalkorú férfi letartóztatását, mert a kiszabható büntetés nagyságára figyelemmel fennáll szökésének, elrejtőzésének veszélye, továbbá – tekintettel arra, hogy a sértettek az elkövetővel egy utcában laknak – feltehető az is, hogy szabadlábon hagyása esetén a sértetteket befolyásolná, ezzel a bizonyítás sikerét veszélyeztetné.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája a férfi letartóztatását elrendelte, a döntés ellen a gyanúsított, annak törvényes képviselője és védője fellebbezett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.