Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Május 26. 09:02, csütörtök | Helyi

280 méteres szintkülönbség

280 méteres szintkülönbség

Legyőzték a lépcsőket a Karcagi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Karcagi Hivatásos Tűzoltóság tűzoltói

Legyőzték a lépcsőket a Karcagi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Karcagi Hivatásos Tűzoltóság tűzoltói, sikeresen megküzdöttek a tatabányai Turulszoborhoz vezető 419 lépcsőfokkal.


- Negyedik alkalommal rendezte meg a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Turul Lépcsőfutó Bajnokságot, ahol a 280 méteres szintkülönbséget én tűzoltó védőfelszerelésben és sportruhában is teljesítettem - mondja Dániel Sándor főtörzsőrmester. Bár nem volt túl jó idő, szakadt az eső, de a rajt után az ember már csak a feladatra koncentrál. Igazából fejben dől el minden, de azért testileg is nagyon rá kell erre a versenyre készülni. Az alföldön nincs ilyen sok lépcsőnk, szintkülönbség, az állóképességemet futással próbáltam javítani. Idén nem tudtam Szolnokra bemenni, a 20 emeletesen edzeni, most úgy hozta a sors, hogy a család volt az első. A szabad időmet a gyermekeimmel töltöttem. A védőruhás futamban kategóriámban 3., a sportruhás futamban 6. lettem. A felszerelés ugyanaz, mint amit szolgálatban használunk vonulás közben, csak ott még acélpalackkal kellett futni. A gyermekeim nagyon büszkék rám, ők a szemem fényei, borzasztó jóérzés, amikor hazaérek, átölelnek, s annyit mondanak, apa nagyon ügyes voltál - mondja Sanyi mosolyogva.
Nagy-Bana Dávid főtörzsőrmester szerint egy ilyen versenyen elindulni sem egyszerű.
- Amikor elindulok a lépcsőn felfelé, tudom, hogy majd megérkezem, de jó erőnlét kell ahhoz, hogy a több mint 20 kilogrammos védőfelszerelést elbírjuk. Én korábban atletizáltam, hobbiból úsztam. Nagyon lényeges, hogy ne álljunk meg közben, mert onnantól az eredmény elúszott. Eléggé nehéz a terep, nem egyforma a lépcsők mélysége, mint egy lépcsőházban. Így itt erre is figyelni kell - árulja el Dávid, akitől megtudtuk, amikor van ideje, szobrokat készít, ez jelenti számára a sport mellett a kikapcsolódást.
Dániel Sándor, Nagy-Bana Dávid és Kőrösi Balázs Szegeden horizontális lépcsőfutáson is volt, védőruhában futottak. A városban kellett 3,5 kilométert futni, az utcákon a járókelők között, majd a Tisza partra kanyarodott a pálya, ahol 17-szer kellett le- és felmenni a part mentén. Annyi könnyítés volt, hogy sportcipőt vehettünk fel. Én harmadik lettem, Dávid 12., Balázs 25.
Rózsavölgyi Ildikó őrnagy is részt vett a lépcsőfutó versenyen, ahol negyedik lett.
- Nem vagyok elégedett, sikerülhetett volna jobban, bár esős, párás volt az idő s csúszott a pálya. Én sportfelszerelésben indultam. Ilyenkor az ember magának is bizonyít amikor feljut a szoborhoz. Most elég felkészült hölgyekkel kellett versenyeznem. Egyetértek a kollégákkal abban, hogy a verseny fejben dől el, de tüdő és láb is kell hozzá. Én rendszeresen futni járok, így készülök - árulja el Ildikó, aki számára a jó érzés, amikor legyőz egy korábbi ellenfelet, bár most aki nyert, azt lehetetlen lesz jövőre megelőznie.

Címkék: tűzoltói sikerek

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.