Városlista
2023. december 4, hétfő - Barbara, Borbála

Hírek

2023. Szeptember 24. 05:00, vasárnap | Helyi

30 ÉVE HELYEZTÉK VÉGSŐ NYUGALOMRA HORTHY MIKLÓS KORMÁNYZÓT

30 ÉVE HELYEZTÉK VÉGSŐ NYUGALOMRA HORTHY MIKLÓS KORMÁNYZÓT

A huszadik század egyik legjelentősebb magyar politikusának nevezte Horthy Miklóst Dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő.

A kormányzót harminc éve helyezték végső nyugalomra szülővárosában, erre az évfordulóra emlékeztek Kenderesen.

Harminc évvel ezelőtt temették újra Horthy Miklóst szülőhelyén: Kenderesen. Az 1993. szeptember negyedikei eseményen több tízezren vettek részt. Erről emlékeztek meg az alföldi városban.

HORTHY ÉVA: Én mindig lélekben, szívvel- lélekkel Horthy vagyok és boldog vagyok, hogy egyáltalán ma már megengedhetjük ezt, hosszú évtizedeken át nem hallottunk, csak rosszat a Horthy- családról, hát persze, hogy örülök ma neki.

Horthy Miklós 1920-tól 1944-ig volt Magyarország kormányzója. A portugáliai Estorilban hunyt el 1957. februárjában. Végakaratában meghagyta, hogy holttestét addig nem szállíthatják Magyarországra, míg a szovjet csapatokat ki nem vonják az országból.

DR. FAZEKAS SÁNDOR, országgyűlési képviselő, Fidesz- KDNP: Méltóságteljes megemlékező ünnepség a mai, vitéz nagybányai Horthy Miklós újratemetésének harmincadik évfordulóját ünnepli Kenderes. Ezt az évfordulót ünneplik mindazok, akik tisztelik kormányzó urat, aki a XX. század egyik legjelentősebb magyar politikusa volt.

Az újratemetés harmincadik évfordulóján nagyon sokan részt vettek azok közül, akik 1993-ban is ott voltak Kenderesen.

F. KOVÁCS SÁNDOR, országgyűlési képviselő, Fidesz- KDNP: A magyar történelemmel tisztában kell lenni, helyre kell tenni, helyre kell tenni a negatív- pozitív dolgokat is és Magyarország kormányzója volt vitéz nagybányai Horthy Miklós és az ő emlékét ápolni kell és tisztázni kell az ő szerepét, az ő lehetőségeit Magyarország történelmében.

A Horthy- ligetben tartott megemlékezés után az újratemetés harmincadik évfordulója alkalmából megkoszorúzták a Horthy- család kriptáját, ahova 1993 szeptemberében elhelyezték a kormányzó földi maradványait.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 04. 14:36, hétfő | Helyi

ÁLLÁSAJÁNLATOK

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2023. December 04. 05:01, hétfő | Helyi

A VÍZKÉSZLETEK NÖVELÉSÉN A HANGSÚLY

A klímaváltozás káros következményeinek mérséklése a legfőbb célja az Európai Unió és hazánk 530 millió forintos támogatásával megvalósuló projektnek.

2023. December 04. 05:00, hétfő | Helyi

HOMÁLYOSAN EMLÉKEZTEK A TANÚK

Halált okozó testi sértés miatt emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség azzal 47 éves karcagi férfivel szemben, aki egy ütéssel ölte meg idős áldozatát a karcagi kocsma előtt.

2023. December 03. 09:20, vasárnap | Helyi

ISMÉT SZEMLÉLETFORMÁLÓ FÓRUMOT TARTOTTAK

A Karcagi ifjúsági Ház és Városi Csokonai Könyvtárban ismét egy jó hangulatú lakossági szemléletformáló fórumot tartott a Karcag Városi Önkormányzat és a Tisza-tavi Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás.