Hírek
2012. Február 24. 07:09, péntek |
Belföld
Forrás: OrintPress
5 érv, hogy miért ne együnk éttermekben
Sok ember számára éttermekben enni gyors és könnyű megoldássá vált. Egy 2005-ben készült felmérés szerint az emberek 38 százaléka látogat meg hetente legalább egyszer egy éttermet.
Természetesen nem otthon enni kényelmes, azonban a főzés és az elkészített étel elfogyasztására szánt idő, amelyet a családdal töltünk, számos előnnyel rendelkezik.
Először is fogyni fogunk. Ha nem otthon eszünk, elvitelre kérjük ebédünket vagy gyorséttermeket választunk, így a sok extra kalória és zsír felhalmozódik. Azzal, hogy saját magunk főzünk, több zöldséget és gyümölcsöt, proteint és komplex szénhidrátot fogyasztunk el, magas rost-és alacsony zsírtartalommal. Emellett hosszabb időbe telik amíg megemésztjük, tehát jobban telít.
Másodszor is gyermekünk nem hízik el. A gyorséttermek ételeiben ugyanis ritkán található elég tápanyag és rost, ellenben tömve vannak telített zsírokkal, valamint cukorral.
Harmadik ok amiért nem jó, ha étteremben eszünk az, hogy sokkal drágább. Ha otthon főzzük meg az ebédet, sokat spórolhatunk.
Kimutatások szerint a családi kötelékek, a kapcsolat gyerekeinkkel és családtagjainkkal sokkal szorosabb lesz. Végül nagyon fontos, hogy megtanítsuk gyerekünket főzni és elkészíteni egy ételt - írja a Foxnews.
OrientPress Hírügynökség
Ezek érdekelhetnek még
2025. Október 30. 07:34, csütörtök | Belföld
Miniszteri biztos: országszerte folyik a vasútállomások felújítása
2025. Október 30. 07:29, csütörtök | Belföld
Orbán Viktor: megindítjuk a háborúellenes országjárást
Megindítjuk a háborúellenes országjárást - erről posztolt Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Facebook-oldalán.
2025. Október 29. 07:33, szerda | Belföld
Ukrajnaellenes szövetséget hozna létre Szlovákia, Csehország és Magyarország
Magyarország meg akarja erősíteni politikai szövetségeit Brüsszelben, és azon dolgozik, hogy Csehországgal és Szlovákiával összefogva szövetséget hozzon létre az Európai Unióban, hogy megállítsa Brüsszel ukránpolitikáját
