Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Szeptember 06. 15:57, péntek | PR

5 meglepő módja az ágyneműk felhasználásának, amire még nem gondoltál

5 meglepő módja az ágyneműk felhasználásának, amire még nem gondoltál

Te is imádod a bájos, selymes ágyneműket? Mi is. És arra gondoltál már, hogy hol és mi mindenre lehet még használni őket a hálón és az ágyon kívül? Máris mutatjuk.

Nincs is annál jobb érzés, mint amikor pihe-puha párnák és ágyneműk közé huppansz be egy hosszú, fárasztó munkanap után. Talán csak az, amikor a lakás egyéb szegleteiben ugyanaz a szeretett ágynemű kerül felhasználásra – akár egy régi, szeretett, akár egy vadonatúj darab.

Gondoltál már arra, hogy az újrahasznosítás szellemében mit tegyél a régi, ám de még jó állapotú, mutatós, hőn szeretett ágyneműhuzatokkal? Vagy beleszerettél egy új ágynemű garnitúrába, de már annyi szetted van otthon, hogy nem férsz el a szekrényben? Íme 5 alternatív módja az ágyneműk felhasználásának, amire lehet, hogy még nem gondoltál.

Függöny

Ha kifogytál az ötletekből, ami a lakás dekorálását illeti, esetleg annyira imádod az ágyneműd mintáját, hogy szeretnéd, ha a függönyöd is ugyanabból az anyagból, ugyanazzal a mintával készüljön: nos, ennek semmi akadálya: egy kis átalakítással pillanatok alatt meglehetsz vele. Kisebb ablakokhoz a kétszemélyes helyett választhatsz egyszemélyes huzatot, ha pedig szeretnéd megúszni a vasalást, akkor ajánljuk figyelmedbe a vasalásmentes anyagokból készült opciókat!

Ruha a legkisebbeknek és a nagyobbaknak is

Bársonyos anyagú ágyneműk, vagy kellemes pamut huzat? Az ideje lejárt, de a mintáját imádod és egyébként az anyaga is tökéletes állapotban van? Nincs másra szükséged, csak egy kreatív ismerősre vagy varrónőre, esetleg egy ráérő nagymamára, és máris egyedi, különleges kis ruhákat kreálhattok a gyerkőcöknek.
Függőhinta
Az erősebb pamutból készült ágyneműk nagyszerű hintaágynak bizonyulnak. Elkészítése nem igényel különösebb szakértelmet: erős csomókkal kötözd ki a kívánt helyre, és már indulhat is a ringatózás!




Ajándékok környezettudatos csomagolása

Manapság szerencsére egyre nagyobb teret és hangsúlyt kap a környezetvédelem és a tudatosság. A karácsonyi, szülinapi ajándékok hagyományos csomagolása egy rendkívül sok felesleges szeméttel járó művelet, melyre elsőre nehéz lehet alternatívát találni – vagy mégsem? Fogj egy szép mintás, régi ágyneműhuzatot és vágd darabokra: legközelebb csomagold ebbe az ajándékokat. Nem csak bájosak lesznek, és egyediek, de végtelenszer újrahasznosíthatóak is.

Bunkerépítés

És a végére egy klasszikus: építs belőle bunkert a gyerekeknek! Ez egy olyan dolog, amely soha nem megy ki a divatból. Akár kicsik, akár nagyobbak már a gyerkőcök, egy jó bunker mindig jól jön! Használd bátran a régi huzatokat tetőnek, de akár még puha padlónak is. A gyerekek imádni fogják!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat