Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. November 29. 16:51, csütörtök | PR

5 ok, amiért érdemes figyelmet fordítani a fitness kiegészítőkre

5 ok, amiért érdemes figyelmet fordítani a fitness kiegészítőkre

Egy fitness létesítmény üzemeltetőjének kismillió dologra kell odafigyelnie.

Karban kell tartani a gépeket, új eszközöket kell beszerezni (méghozzá költséghatékonyan), ügyelni kell a higiéniára, gondosan kell kiválasztani az ott dolgozó szakembereket és így tovább. Sokszor a nagyobb lélegzetvételű dolgok mellett a fitness kiegészítők beszerzése és kiválasztása elhanyagolható jelentőséggel bír. Mutatjuk, miért érdemes mégis igényes és változatos kiegészítőkkel felszerelni a termet.

1. Nemtől és edzettségi szinttől függetlenül bárki igénybe veheti őket

A fitness kiegészítők az edzőtermed Jolly Jokerei lehetnek. A sportolni érkezők rendkívül széles köre, szinte mindenki használni tudja őket valamire. Egy fitness matrac, az idősebb korosztály tagjai számára éppúgy nélkülözhetetlen elem a jóga órán, mint ahogyan szükséges az alakformáló torna gyakorlataihoz. A gumikötél is nagyszerű példa, hiszen az eszközzel végzett gyakorlatok akár a férfiak erősítő, akár a nők zsírégető edzésébe változatosságot hozhatnak.

2. A kiegészítők nagyon változatos mozgásformákhoz használhatók

A fitness kiegészítők nem csak azért fontosak, mert sokan használják őket, hanem azért is, mert rendkívül sokfajta mozgásformához ideálisak. A különböző kézisúlyzókat, a step padot és a body ball-t az edzők előszeretettel építik be a csoportos órák menetébe. Egy-egy jól kiválasztott fitness kiegészítővel akár az egész testet át lehet mozgatni az aerob edzés során és a legtöbb izomcsoportot is nagyszerűen lehet erősíteni. A változatos gyakorlatok, amelyek a különböző fitness kiegészítőkkel végezhetők, igen népszerűek a fitness termek látogatói körében, hiszen az edzés monotonitásának megtörésével nagyobb élményt jelent a mozgás.

3. Jobban fogják szeretni a termet

Több felmérést is készítettek azzal kapcsolatosan, hogy melyek a befolyásoló tényezők a fitness termek megítélése során. Az eredmények azt mutatják, hogy szerepet játszanak a kiegészítők is a pozitív imázs kialakításában, hiszen ezek a fitness eszközök (és állapotuk) a létesítmény igényességét tükrözik. Egy 2017 nyarán készült felmérés szerint például az edzőterembe járó vendégek és a csoportos órákon résztvevők 71%-a mondta, hogy szívesebben jár olyan terembe, ahol a mozgáshoz használt kiegészítők jó állapotúak és folyamatosan cserélve vannak.

4. Költséghatékony


A költséghatékonyság szempontja az üzemeltetés szempontjából prioritást élvez. Ilyen szemszögből mérlegelve is megéri kiegészítőkbe fektetni, hiszen relatíve alacsony költségek mellett növelhető a terem népszerűsége a vendégek szemében, megkönnyíthető a kreatív gyakorlatsorok összeállítása a személyi edzők számára és könnyedén javítható a termünkről kialakult kép is.


5. Kiegészítőket használni trendi


A Health.com egy bejegyzésében összegezte a 22 legjelentősebb fitness trendet. Publikációjuk alátámasztja, hogy fitness eszközökre fordítani megtérülő, sőt szükséges, hiszen az általuk megnevezett mozgásformák közül, a legtöbbhöz nélkülözhetetlen a kiegészítők használata.

A Mánia Fitness számtalan márkájú és típusú kiegészítőt kínál a fitness termek számára. Aki épp az eszközpark felfrissítésén vagy kiegészítésén gondolkozik, látogasson el weboldalukra vagy vegye fel a kapcsolatot a Mánia Fitness csapatával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat