Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. November 10. 19:51, péntek | Helyi

50 éves évforduló

50 éves évforduló

A karcagi Kátai Gábor Kórház fennállásának 50. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen volt szerencsém ma délután köszönteni a egészségügyi intézmény egykori és jelenlegi orvosait, ápolóit munkatársait.

A karcagi Kátai Gábor Kórház fennállásának 50. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen volt szerencsém ma délután köszönteni a egészségügyi intézmény egykori és jelenlegi orvosait, ápolóit munkatársait. "Nemesíteni, jobbítani az emberi életet" - vallotta a kórház névadója, s tudom, hogy akik ma is e falak között dolgoznak, viszik tovább Kátai Gábor szellemiségét.

Azzal is tisztában vagyok, hogy nem könnyű örökség ez, ezért minden tiszteletem azoké, akik beteg, ellátásra szoruló embertársainkon segítenek, életeket mentenek nap mint nap.


A kórház vezetése e jubileumi ünnepségen elismerte egykori és jelenlegi kollégáinak kiemelkedő munkáját, melyhez mindannyiuknak szívből gratulálok!


Az egészségügyi intézmény egyébként 2010-2017. között 4 milliárd forint pályázati forrásból 3,4 milliárdra pályázott sikeresen, 600 millió forintnyi összegű kérelem még elbírálásra vár.

A folyamatban lévők infrastrukturális, eszköz fejlesztést célzó, valamint a kórház humán erőforrás ellátottságát javító pályázatokat takarnak. Az elbírálás alatt álló pályázatok járóbeteg szakellátás, betegbiztonság növelést és orvostechnikai infrastruktúra fejlesztést céloznak meg Karcag mellett Kunhegyesen. Emellett egészségfejlesztési iroda létrehozása is tervben van Karcag, Kenderes, Kisújszállás, Berekfürdő és Kunmadaras együttműködésében.

írta Kovács Sándor facebook oldalán

Címkék: kovács sándor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve