Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2017. Szeptember 09. 20:19, szombat | Helyi

70 ÉVES A KUTATÓINTÉZET

70 ÉVES A KUTATÓINTÉZET

A Debreceni Egyetem Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság Karcagi Kutatóintézete 70 éves.

A jubileumi ünnepségen, az egykori kollégák, igazgatók találkozóját tartották, ahol dr. Zsembeli József igazgató köszöntője után dr. Dobránszki Judit tudományos főigazgató (DE AKIT) Vezekényi Ernő Díjat adott át prof. dr Nyíri Lászlónak, a kutatóintézet egykori igazgatójának az Alföld program atyjának.

A DE AKIT Emlékérmét dr. Karuczka Antal, az intézet központi laboratóriuma egykori vezetője kapta. A díjat felesége, dr. Karuczkáné Papp Erika vette át, majd a jelenlévők egyperces néma felállással emlékeztek meg a jeles tudósról.

Dr. Zsembeli József ezután Fazekas Sándornak, az intézet egykori munkatársának átadta az évtizedekkel ezelőtt írt szakdolgozata eredeti példányát. Az 1947-ben Karcagi Állami Növénynemesítő Telepként indult intézetnek eddig nyolc igazgatója volt, közülük dr. Nyíri László, dr. Józsa Árpád és dr. Blaskó Lajos idézte fel emlékeit az egykori kollégák és a vendégek előtt.

Címkék: kutató

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:30, péntek | Helyi

Kamionnal ütközött egy traktor Karcagon

Összeütközött egy sódert szállító kamion, és egy permetezőt húzó traktor csütörtök délután Karcagon, a Kisújszállási úton.

2024. Május 17. 10:04, péntek | Helyi

SIKERES VOLT A PROGRAM

Felkelteni az érdeklődést, mozgásra, táncra ösztönözni az óvodásokat nem is olyan nehéz. Kiváltképp akkor, ha olyan program mozgatja meg a gyerekeket és szüleiket is, mint a „Gyertek, gyertek játszani” projekt.

2024. Május 16. 20:29, csütörtök | Helyi

Teltházas lakossági fórum Karcagon

A Robert Fico elleni merénylet is arra világít rá, hogy a békepártiságért áldozatokat kell vállalni...

2024. Május 16. 16:00, csütörtök | Helyi

ÜLÉSEZETT A KÉPVISELŐ-TESTÜLET

Megtartotta munkaterv szerinti ülését a Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete.