Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Szeptember 14. 05:01, csütörtök | Helyi

90. SZÜLETÉSNAPJÁN KÖSZÖNTÖTTÉK

90. SZÜLETÉSNAPJÁN KÖSZÖNTÖTTÉK

Újabb szépkorú polgárát köszönthette a város. Kántor Imre augusztus kilencedikén ünnepelte kilencvenedik születésnapját.

Igaz, hogy elektromos kiskocsival, néha járókerettel közlekedik, de az ő korában szinte teljesen szokatlan, hogy nem szed gyógyszert. Egy, még az ötvenes évek közepén, az akkori Magyar Néphadseregben szerzett csigolyasérülés ellenére is életvidám, valós életkorából egy évtizedet simán letagadhatna. A kilencven esztendős Kántor Imrét a város nevében Szepesi Tibor polgármester köszöntötte.

KÁNTOR IMRE: Én szeretem a zenét, akármilyen muzsika. Szeretem. Ugye harminc évig voltam mozigépész, tízet úgy töltöttem el, hogy önszorgalomból, Rigó Feri volt az első mozigépészünk, na én aztán még húszat rátöltöttem hivatalosan. A Berekben vetítettem sokáig, a tanyasi mozikat kezeltük, jogosítványom nekem volt, mert ugye a cuccot, a vetítőt meg kellett fogni, felrakni, berakni az autóba, kivinni a tanyára, vagy ahol nem volt mozi.

A közelmúltban csípőprotézist kapott, ugyan nehezen mozog, az ebédet a szociális ellátó- szolgálattól kapja. Viszont kortársaival és a nála néhány évtizeddel fiatalabbakkal ellentétben semmiféle gyógyszert nem szed, szellemi képességei majd kicsattannak.

KÁNTOR IMRE: Én templomjáró ugyan nem vagyok, de én vallásos ember vagyok, református vagyok. Én, amit fogadtam, azt meg is tartom. Úgyhogy, mert ugye ott is van több, vagy három ilyen fogadalom, amit elmondtam az esküvőnkön. Templomi esküvőnk volt és akkor meg katonaesküvőm is volt ugye, ott is volt ilyen. Hiába volt a kommunizmus, meg, meg az. De valójában az Istennek a számítása, meg a gondviselése az fennáll. Azt elmondja az ember.

Negyvenkét évnyi házasság után özvegyült meg. Azóta gyermekei, unokái és immáron három dédunoka jelenti számára a családot. Igaz, a teljes nagy család még nem tudott összejönni a karcagi családi házban- a legkisebb dédunoka alig pár hónapos- a kilencvenötödik születésnapra remélhetőleg megtelik a kertes ház.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.

2024. Május 03. 09:03, péntek | Helyi

JÓVAL HAMARABB ÉRT BE AZ EPER

Előbb vagy utóbb minden tavasszal elérkezik az eperszezon, de az igazi ínyencek számára csak akkor indul, amikor megjelenik a magyar eper a piacokon.

2024. Május 02. 15:17, csütörtök | Helyi

FOSZTOGATNAK A TEMETŐBEN

Ellopott virágok, koszorúk, megrongált sírhelyek. Évek óta jelentős anyagi és érzelmi károkat okoznak azok, akik rendszeresen lopnak, rongálnak a szolnoki temetőben.