Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2022. Augusztus 25. 12:12, csütörtök | Helyi

A 90 ÉVES BÉZI JÓZSEFNÉT KÖSZÖNTÖTTÉK

A 90 ÉVES BÉZI JÓZSEFNÉT KÖSZÖNTÖTTÉK

Bézi Jánosné, Medgyessy Erzsébet 2022. augusztus 24-én volt 90 éves. Ebből az alkalomból köszöntötte őt családja körében Szepesi Tibor polgármester.

Szepesi Tibor polgármester átadta részére Orbán Viktor köszöntő oklevelét és az önkormányzat ajándékát, Varga Erzsébet anyakönyvvezető pedig a Városházát ábrázoló tortával köszöntötte a szépkorút.

Erzsike néniék nyolcan (öt fiú és három lány) voltak testvérek, sajnos már többen meghaltak. Neki Erzsébet lánya 1951-ben, Julianna 1952-ben János fia 1955-ben született. Négy unokája és öt dédunokája van. Erzsike néninek csak két munkahelye volt.

- Én nem sok helyen dolgoztam: a téglagyárban, meg boltban a leszázalékolásom előtt nyolc évig a Vasút utcán volt egy bolt, ami aztán míg ide nem tudtam menni, addig a lányom, aki a csarnokban dolgozott a boltban, ő magához vett. Megbeszélték a főnökkel, és felvettek engem is. Utána kerültem a Vasút utcára, Csordásné volt a főnök asszony, ott voltam 8 évig.

- S hogyan telnek most itthon az évek? Erzsike néni ma is hetente több alkalommal főz, kertészkedik, szorgoskodik otthonában.

- Kapálok, gereblyézem a füvet, összeszedem, kirakom az utcára, meg elmegyek a gyerekekhez is.

Szeretne többet kertészkedni, de gerincével gond van, így hamar elfárad, de amit tud csinálja, a felvágott fát télen a fűtéshez is maga hordja be. Tulajdonképpen ez is a hosszú életének a titka, hogy nem szabad sokat ülni, hanem dolgozni, mozogni kell.


- Lányai Karcagon élnek, róluk és az unokákról is mesélt az idős asszony.

- A két lányom, iskolába jártak, utána egy darabig a sütőiparnál dolgoztak. Erzsike lányom az idősebb, a bíróságon dolgozott. Bírónak volt az írnoka, a kisebbik pedig boltos. Az unokám, a Dózsa György úton van egy bolt, Ágika ott dolgozik, a másik meg főkönyvelő Pesten. Karcagi a főnök is, minden pénteken jön haza.
A legkisebb dédunoka most is itt szaladgál, az az Erzsike lányom unokája, a többieket is várom. Nagy alkalmakkor - pl. születésnap, karácsony - mindenkivel találkozom -árulta el az ünnepelt, aki ételek esetében nem válogatós.
- Mindent megeszek, a sütemény is lehet sós, vagy édes, mindent szeretek, nem válogatok. A lányaim megtanultak főzni, ők is finomakat készítenek nekem - árulta el az ünnepelt, akitől megtudtuk, családjában ilyen magas életkor nem nagyon jellemző, szülei is fiatalon meghaltak.
Erzsike néni reméli, hogy megéri a 100. születésnapját is, ehhez a lányaitól, unokáitól kapott nagy szeretet is reményt ad neki.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 14:10, péntek | Helyi

KÖZGYŰLÉST TARTOTT A KUNSZÖVETSÉG EGYESÜLET

A közgyűlésen az egyesület 2023. évi működésről és a 2024. évi programtervről a szervezet elnöke számolt be.

2024. Május 17. 12:07, péntek | Helyi

ELBÚCSÚZTAK A GIMIS DIÁKOK

A Karcagi Nagykun Református Gimnázium végzős tanulói vettek búcsút a gimnáziumtól.

2024. Május 17. 10:30, péntek | Helyi

Kamionnal ütközött egy traktor Karcagon

Összeütközött egy sódert szállító kamion, és egy permetezőt húzó traktor csütörtök délután Karcagon, a Kisújszállási úton.

2024. Május 17. 10:04, péntek | Helyi

SIKERES VOLT A PROGRAM

Felkelteni az érdeklődést, mozgásra, táncra ösztönözni az óvodásokat nem is olyan nehéz. Kiváltképp akkor, ha olyan program mozgatja meg a gyerekeket és szüleiket is, mint a „Gyertek, gyertek játszani” projekt.