Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Augusztus 09. 19:55, szerda | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség

A balesetért nem felel a karcagi sofőr, de a segítségnyújtás elmulasztásáért igen

A balesetért nem felel a karcagi sofőr, de a segítségnyújtás elmulasztásáért igen

A Szolnoki Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt vádat emelt egy karcagi férfivel szemben.

A férfi Karcagon egy szabálytalanul közlekedő kerékpárossal ütközött, majd otthagyta az úton a balesetben megsérült nőt.

A vádirat szerint a férfi 2022. augusztus 17-én, délben, Karcagon közlekedett személygépkocsival, míg ugyanebben az időben a férfi előtt, vele azonos irányba közlekedett egy nő elektromos kerékpárral, gépi üzemmódban.

A férfi észlelte az előtte közlekedő kerékpárost, őt meg szerette volna előzni, így áttért a bal oldali forgalmi sávba. A kerékpárral közlekedő nő azonban balra, egy üzlet bejáróra szeretett volna kanyarodni, és akkor haladt át a felezővonalon, amikor a férfi már megkezdte az előzést. A nő figyelmetlenségből nem vette észre, hogy a gépkocsi már korábban megkezdte az előzést, és ennek ellenére áttért a bal oldali forgalmi sávba anélkül, hogy a kanyarodási szándékát bármilyen módon jelezte volna.

A férfi mikor észlelte azt, hogy a kerékpáros szabálytalanul balra kanyarodik, az ütközés elhárítása érdekében a személygépkocsit azonnal balra kormányozta, de az ütközést nem tudta elkerülni, mivel a nő továbbra is balra tartott.

Az ütközés következtében a nő a kerékpárjával elesett, az úttestre zuhant, és 8 napon túl gyógyuló koponyasérüléseket, kulcscsont, és bordatörést szenvedett.

A baleset a kerékpáros szabálytalansága miatt következett be, azonban a férfi annak ellenére, hogy az ütközést észlelte, a személygépkocsival nem állt meg, hanem a helyszínről elhajtott, és nem győződött meg arról, hogy a kerékpárosnak keletkezett-e sérülése, vagy segítségnyújtásra szorul-e, a hatóságokat nem értesítette, így a baleset során megsérült nő részére semmilyen módon nem nyújtott segítséget.

A járási ügyészség a vádiratában a büntetlen férfivel szemben pénzbüntetés kiszabására és közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

Az ügyben a Karcagi Járásbíróság – feltehetően tárgyalás mellőzésével – fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.