Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. Augusztus 27. 09:40, vasárnap | Helyi
Forrás: KARCAG TELEVÍZIÓ

A befejezési határidő, amit vállaltak a kivitelezők, az 2018 január vége.

A befejezési határidő, amit vállaltak a kivitelezők, az 2018 január vége.

Az új rendőrkapitányság a tervek alapján egy nagyon szép és meghatározó épülete lesz a városnak...

Elkezdődtek a kivitelezési munkák a Széchenyi sugárút - József Attila - Kiss Antal utca közötti területen, a leendő rendőrkapitányságnál. A helyszínen kérdeztük Dobos László polgármestert a részletekről.

- Pár nappal ezelőtt megtörtént a munkaterület átadása és el is kezdték a munkát. Egész komoly alapozásba kezdtek, egész pontosan 120 darab betoncölöpöt illesztettek már be a földbe, ez fogja tartani ezt az épületet - sorolta a városvezető, majd arról szólt, hogy az ígéretek szerint, december végéig tető alá szeretnék hozni az épületet, így nagyon komoly munkálatokat fognak tapasztalni az erre járók.

- Ezt örömmel vesszük, hiszen régi vágya már a városnak, hogy egy önálló rendőrkapitányság épület készüljön el. December végéig tehát az ígéret szerint tető alá kerül, s azt követően, a befejezési határidő, amit vállaltak a kivitelezők, az 2018 január vége. Az épületben minden helyet kap, ami egy 21. századi rendőrkapitánysághoz tartozik. Így lesznek helyiségek, ahol a jó fiúk és ahol a rossz fiúk lesznek elhelyezve, természetesen a kiszolgáló egységekkel. Emellett egy nagyon komoly parkolóval is rendelkezik majd a Rendőrkapitányság, pontosan azért, hogy minél könnyebben lehessen majd a szolgálati gépjárműveket elhelyezni, s az ide érkezőknek is legyen lehetősége parkolásra.

Az átköltözés után arról, hogy mi lesz a jelenlegi rendőrség helyével, a városvezető elmondta, először át kell nézni az egész épületrészt, mert a jelenlegi rendőrkapitányság hihetetlen módon le van lakva, elavultak a különböző vezetékrendszerek. Így a felmérés után kerül meghatározásra mi lesz majd ott.

A József Attila utca elején, most két irányba folyik a forgalom, hogy a kivitelezők minél rövidebb úton tudják azt a millió anyagot majd ideszállítani, s hogy ne vágják össze a környékbeli utakat, de ha elkészül a beruházás, akkor várhatóan újra egyirányú marad az utcába a behajtás.

Az új rendőrkapitányság a tervek alapján egy nagyon szép és meghatározó épülete lesz a városnak, illeszkedni fog a környezetében meglévő, régi stílusú épületekhez is valamilyen szinten színben és formában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 20:16, hétfő | Helyi

Füstbe ment terv

A Szolnoki Járási Ügyészség költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves mezőtúri férfival szemben, aki tiltott dohányterméket tartott magánál.

2024. Május 06. 14:17, hétfő | Helyi

RABLÁS TISZABURÁN

Nem érdemes értékeket követelve mást veréssel fenyegetni. A törvény szigorúan bünteti a rablás elkövetőit.

2024. Május 06. 13:46, hétfő | Helyi

PROGRAMAJÁNLÓ

Ingyenes jótékonysági koncertet ad Mága Zoltán Tiszafüreden

2024. Május 06. 11:44, hétfő | Helyi

Gépek égtek egy Jászberény melletti telephelyen

Tűz keletkezett szombat délután egy Jászberény külterületén található mezőgazdasági telephelyen.