Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. Szeptember 24. 08:39, péntek | Helyi

A BELÜGYMINISZTERTŐL KAPOTT ELISMERÉST

A BELÜGYMINISZTERTŐL KAPOTT ELISMERÉST

Dániel Sándor kiemelkedő helytállása, bátor magatartása, elismeréseként Bátorság érdemjelet kapott Pintér Sándor belügyminisztertől.

Miért is kapta ezt? - kérdeztük a tűzoltótól már a Karcagi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen.

Tavasszal családi kirándulásra indult Dániel Sándor Mátraverebély-szentkútra.
Kunmadarasra érve azonban a volt orosz laktanya közeléből már látta a hatalmas füstöt, elsőre azt gondolta a volt szeméttelep éghet, de ahogy közelebb értek, látta hogy a belterületen ég valami.
Megtalálta tüzet, egy melléképület tetőszerkezete égett teljes terjedelmében, mellett volt egy főépület, ami még nem égett.

Amikor megérkezett, kikérdezte a szomszédokat, hívta a tűzoltókat, áramtalanította az épületet, az éghető dolgokat elrakta, majd beszólt a karcagi ügyeletre a látottakról.

Kerti csapra szerelt slaggal elkezdte az oltást, majd egy kötéllel felhúzta a slagot az emeletre és az ablakon kihajolva a tetőn a tűz továbbterjedését megakadályozta.

Egy percig sem gondolkodott amikor a tűzhöz ért, azonnal cselekedett, bár a védőruha hiányát érezte a bőrén.

Amikor megérkeztek a tűzoltók, aztán is segített a fecskendő vízzel való megtáplálásában a tűzcsapról. Amikor látta, hogy a tüzet sikerül eloltani, visszamentek Karcagra, átöltözött és családjával folytatta a kirándulást az eredeti tervet rövidítve.

Jó érzés volt számára, hogy szolgálaton kívül is tudott segíteni.Munka közben gyermekei büszkék voltak rá, de felesége is izgult, mert nem akarta elhinni, hogy bement az égő házba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:17, csütörtök | Helyi

FOSZTOGATNAK A TEMETŐBEN

Ellopott virágok, koszorúk, megrongált sírhelyek. Évek óta jelentős anyagi és érzelmi károkat okoznak azok, akik rendszeresen lopnak, rongálnak a szolnoki temetőben.

2024. Május 02. 15:08, csütörtök | Helyi

Kigyulladt egy istálló Öcsödnél

Kigyulladt egy negyven négyzetméteres istálló szerda délelőtt egy Öcsöd külterületén található tanyán.

2024. Május 02. 13:15, csütörtök | Helyi

POKOLLÁ TESZI AZ ÉLETÜKET

Összekent ajtó, beragasztózott zár. Rendszeresen szembesülnek ezekkel a bosszantó dolgokkal az egyik szolnoki lakótelep lakói. És ez még nem minden!

2024. Május 02. 10:11, csütörtök | Helyi

NÉPISMERETI VETÉLKEDŐ

Honnan jöttünk, hová tartunk, kik az őseink? Ezekre a kérdésekre kellett felelniük azoknak a maristásoknak, akik részt vettek az iskola népismereti vetélkedőjén.