Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. December 22. 08:28, csütörtök | Helyi

A betlehemi születés templomából érkezett a láng

A betlehemi születés templomából érkezett a láng

A Szent Efrém Férfikar Bizánctól Budáig különleges karácsonyi énekekkel kápráztatta el a jelenlévőket

Karcag Város Önkormányzata, a Déryné Kulturális Turisztika, Sport Központ és Könyvtár és a Karcagi Római Katolikus Egyházközség szervezésében december 18-án a katolikus templomban volt a negyedik adventi hangverseny, ahol köszöntőt dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, térségünk és városunk országgyűlési képviselője mondott, melyben szólt a magyar kereszténység legnagyobb ünnepéről, a karácsonyról, amikor szívünket megtölti a szeretet, otthonunkban a gyertyák fényei mellett felcsendülnek legszebb énekeink, s verseink, melyből egyet fel is olvasott a jelenlévőknek dr. Fazekas Sándor, majd a Jeruzsálemből hozott gyertyával gyújtotta meg az adventi koszorú negyedik gyertyáját.

Ezután Kovács Szilvia alpolgármester adta át Gulyás Zsolt plébános, érseki tanácsosnak a betlehemi születés templomából hazánkba érkezett lángot, melyet ő Kenderesről hozott el, s mellyel az ünnepi gyertyát is meggyújtották. A Szent Efrém Férfikar Bizánctól Budáig különleges karácsonyi énekekkel kápráztatta el a jelenlévőket. A műsor után a betlehemi lángról a jelenlévők meggyújtották saját gyertyáikat, hogy hazavigyék otthonukba a szeretet lángját, majd a templom előtt egy közös énekléssel ért véget a negyedik adventi vasárnapi ünnepi hangverseny.

Címkék: Karcag

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 15:00, vasárnap | Helyi

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

Erdély szívéből, Székelykeresztúrról érkeztek vendégek a városunkba. Itt tartózkodásuk alatt részt vettek egy barátságos focimérkőzésen is.

2024. Május 05. 09:00, vasárnap | Helyi

TÁNCHÁZ A MARISTÁSOKNÁL

A cigánytánc alapjaival ismerkedhettek meg a diákok a Szent Pál Marista Általános Iskolában a cigányhét záróprogramján. A következő percekben önök is betekintést nyerhetnek a jó hangulatú táncházba.

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.