Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2012. Február 06. 08:01, hétfő | Belföld
Forrás: Pécsi STOP/dailymail.co.uk

A bogarak lakta város durvább, mint a Kínai Nagy Fal - elképesztő videó!

A bogarak lakta város durvább, mint a Kínai Nagy Fal - elképesztő videó!

Az alábbi videóban egy földalatti hangyavárost ásnak ki a tudósok. A bogarak által épített létesítményt több millió állat lakta egykor, felépítésének bonyolultsága vetekszik a Kínai Nagy Fallal.

Mára már elhagyatottá vált az a földalatti metropolisz, melyet valaha több millió rovar népesített be. A tudósok felfedezését, melyet Brazíliában találtak, földalatti országúthálózat jellemzi, útvonalakkal, kertekkel. Feltevésük, hogy ez lehetett az egyik legnagyobb hangyagyarmat a világon, de azt nem tudják, hogy mitől vált kietlenné és lakatlanná- írja a dailymail.

A videóban látható, hogy a szakértők tíz tonna betont öntöttek a lyukakba (ez a légkondicionálásra szolgált az ott lakó hangyáknak) és ezután kezdték el a feltérképezést. Csak az anyag beöntése tíz napig tartott.

Egy hónap elteltével aztán elkezdhették az alagúthálózat felfedezését, az ott dolgozó tudósok szerint egy hihetetlen várost találtak és a Kínai Nagy Fal hangyamegfelelőjének nevezték.

Címkék: bogarak, tudósok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is