Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Október 06. 10:16, szerda | PR
Forrás: (x)

A csavarkompresszorok gyakorlati előnyei

A csavarkompresszorok gyakorlati előnyei

A csavarkompresszorok jelenleg a legkelendőbb modellek közé tartoznak a gázsűrítők piacán. A készülékeket elsősorban ipari célokra alkalmazzák, népszerűségük pedig nem véletlen.

Milyen előnyöket tartogat egy ilyen berendezés?

A csavarkompresszorokról röviden

Ha a kompresszorok kínálatának alakulását nézzük elmondható, hogy mára két típus vetette meg igazán a lábát a kínálatban: a dugattyús- és a csavarkompresszorok. Elnevezésük nem takar mást, mint a működési elvet, mellyel a sűrített levegőt előállítják. A dugattyús kompresszorok esetén ez értelemszerűen dugattyúval történik. Ezek a készülékek kis teljesítményre képesek, leginkább hobbi célokra ajánlottak. A csavarkompresszorokban a levegő sűrítését két, egymással szemben mozgó, precízen pozícionált orsó/csavar végzi.

Az, hogy ezekben a készülékekben már az alkatrészek szintjén is elengedhetetlen a mérnöki precizitás jól mutatja, hogy egészen komoly ipari berendezésekről van szó. A csavarkompresszorok termékskálája a kis- és középipari alkalmazásoktól az egészen komoly nagyipari használatot is lefedi. Miért alakult ez így, miért éppen a csavarkompresszorok jelentik az ipar sűrített levegőjű hátországát. A válasz viszonylag egyszerű, ám néhány tényezőt érdemes kiemelni.

Az ipar szolgálatában

A csavarkompresszorok számos iparágban felbukkanhatnak és a legkülönfélébb folyamatok támogatásában vehetnek részt. Pneumatikus gépek működtetése, környezetszimulációs készülékek üzemeltetése, tisztítási, festési feladatok és még sorolhatnánk a lehetséges opciókat. A kompresszorok feladata jól meghatározható, de működésük sokrétű. Lássuk most azokat a tulajdonságokat, melyek a csavarkompresszorokat ipari szintre emelik.

● Folyamatos és nagy teljesítmény: az ipari termelés egyik alapköve a folyamatosság. Akár néhány percnyi rövidzárlat vagy kiesés is súlyos károkat okozhat. Épp ezért minden alkotóelemnek flottul kell működnie. Nem kivétel ez alól sem az adott esetben gyártósorban használt gázsűrítő sem. A csavarkompresszorok egyik fő tulajdonsága, hogy folyamatosan nagy teljesítményre képesek. Ahol állandó sűrített levegő forrásra van szükség, ott más berendezés szóba sem jöhet.

● Hosszútávú működés: bár a csavarkompresszorok ára magasabb és esetleges szervizköltségei is nagyobb összeget emészthetnek fel, a jó hír az, hogy utóbbira valószínűleg nem lesz szükség. A berendezések hosszútávú működést garantálnak. Ha mi is odafigyeléssel használjuk, elvégezzük a szükséges, időszakos karbantartásokat, a kompresszor is meghálálja azt.

● Automatizált munka: az ipari csavarkompresszorok gyakorlatilag problémamentesen és önállóan elvégzik feladatukat. Nagy könnyebbség ez a felhasználók számára is, hiszen külön operátor nélkül is biztosítva van a levegőellátás. A legmodernebb, csúcskategóriás készülékek vezérlését már mikroprocesszor végzi, mely még precízebb beállításokat és kifinomultabb működést garantál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.