Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2021. Október 06. 10:16, szerda | PR
Forrás: (x)

A csavarkompresszorok gyakorlati előnyei

A csavarkompresszorok gyakorlati előnyei

A csavarkompresszorok jelenleg a legkelendőbb modellek közé tartoznak a gázsűrítők piacán. A készülékeket elsősorban ipari célokra alkalmazzák, népszerűségük pedig nem véletlen.

Milyen előnyöket tartogat egy ilyen berendezés?

A csavarkompresszorokról röviden

Ha a kompresszorok kínálatának alakulását nézzük elmondható, hogy mára két típus vetette meg igazán a lábát a kínálatban: a dugattyús- és a csavarkompresszorok. Elnevezésük nem takar mást, mint a működési elvet, mellyel a sűrített levegőt előállítják. A dugattyús kompresszorok esetén ez értelemszerűen dugattyúval történik. Ezek a készülékek kis teljesítményre képesek, leginkább hobbi célokra ajánlottak. A csavarkompresszorokban a levegő sűrítését két, egymással szemben mozgó, precízen pozícionált orsó/csavar végzi.

Az, hogy ezekben a készülékekben már az alkatrészek szintjén is elengedhetetlen a mérnöki precizitás jól mutatja, hogy egészen komoly ipari berendezésekről van szó. A csavarkompresszorok termékskálája a kis- és középipari alkalmazásoktól az egészen komoly nagyipari használatot is lefedi. Miért alakult ez így, miért éppen a csavarkompresszorok jelentik az ipar sűrített levegőjű hátországát. A válasz viszonylag egyszerű, ám néhány tényezőt érdemes kiemelni.

Az ipar szolgálatában

A csavarkompresszorok számos iparágban felbukkanhatnak és a legkülönfélébb folyamatok támogatásában vehetnek részt. Pneumatikus gépek működtetése, környezetszimulációs készülékek üzemeltetése, tisztítási, festési feladatok és még sorolhatnánk a lehetséges opciókat. A kompresszorok feladata jól meghatározható, de működésük sokrétű. Lássuk most azokat a tulajdonságokat, melyek a csavarkompresszorokat ipari szintre emelik.

● Folyamatos és nagy teljesítmény: az ipari termelés egyik alapköve a folyamatosság. Akár néhány percnyi rövidzárlat vagy kiesés is súlyos károkat okozhat. Épp ezért minden alkotóelemnek flottul kell működnie. Nem kivétel ez alól sem az adott esetben gyártósorban használt gázsűrítő sem. A csavarkompresszorok egyik fő tulajdonsága, hogy folyamatosan nagy teljesítményre képesek. Ahol állandó sűrített levegő forrásra van szükség, ott más berendezés szóba sem jöhet.

● Hosszútávú működés: bár a csavarkompresszorok ára magasabb és esetleges szervizköltségei is nagyobb összeget emészthetnek fel, a jó hír az, hogy utóbbira valószínűleg nem lesz szükség. A berendezések hosszútávú működést garantálnak. Ha mi is odafigyeléssel használjuk, elvégezzük a szükséges, időszakos karbantartásokat, a kompresszor is meghálálja azt.

● Automatizált munka: az ipari csavarkompresszorok gyakorlatilag problémamentesen és önállóan elvégzik feladatukat. Nagy könnyebbség ez a felhasználók számára is, hiszen külön operátor nélkül is biztosítva van a levegőellátás. A legmodernebb, csúcskategóriás készülékek vezérlését már mikroprocesszor végzi, mely még precízebb beállításokat és kifinomultabb működést garantál.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 20. 13:12, csütörtök | PR

Zajlik a közigazgatás, védelem ágazat munkaerőpiaci elemzése!

2022. Január 18. 18:01, kedd | PR

MEGHÍVÓ

Az Ipartestületek Országos Szövetsége a Hanza Parlamenttel közösen, a KÖVET Egyesület közreműködésével meghívja Önt a KKV-k környezettudatosságának fokozása ingyenes online képzés sorozatra.

2022. Január 14. 18:33, péntek | PR

A kényelem és a stílus együttesen otthont teremt!

Sokan úgy gondolják, hogyha a lakberendezés a téma, akkor előbb-utóbb eljön az idő: dönteni a hasznosság és a látványosság között.

2022. Január 14. 18:31, péntek | PR

Milyen nyugdíjakra lehet számítani Jász-Nagykun-Szolnok megyében?

A nyugdíjról mindenkinek más és más jut az eszébe, ami korosztályonként változik. Biztosak lehetünk abban, hogy egy mai 20-as éveiben járó fiataltól arra a kérdése,