Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2021. Január 10. 12:26, vasárnap | Helyi

A doni katasztrófa 78. évfordulója

A doni katasztrófa 78. évfordulója

A doni katasztrófa 78. évfordulóján vasárnap főhajtással emlékeztünk Györfi Sándor Kossuth-díjas szobrászművész Kun Piéta emlékművénél.

Az emlékműnél Karcag város lakossága és az önkormányzat nevében Szepesi Tibor polgármester, Gyurcsek János és Sári Kovács Szilvia alpolgármesterek, Rózsa Sándor jegyző, dr. Pintér Zoltán Árpád képviselő helyezte el koszorúját, míg Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke a megye lakossága nevében gyújtott mécsest a II. világháború áldozataira és azokra a katonákra emlékezve, akik kötelességük teljesítése közben estek el a doni katasztrófában, Voronyezs környékén.


Az önkormányzat, a Déryné Kulturális Központ és a Református Egyház szervezésében a Református Nagytemplomban tartott istentiszteleten igét Nt. Koncz Tibor lelkész, a Nagykunsági Református Egyházmegye esperese hirdetett.


A járványügyi helyzetben most az istentisztelet után nem volt lehetősége az emlékezőknek közösen a Kun Piétánál mécsesek gyújtására, azt mindenki egyénileg tehette meg.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:00, szerda | Helyi

NÉPSZERŰ A MUNKÁCSY KIÁLLÍTÁS

Páratlan helyszínen páratlan kiállítás, valószínűleg ez a párosítás a siker titka.

2024. Május 15. 11:25, szerda | Helyi

Leégett egy garázs Kenderesen

Kigyulladt egy 60 négyzetméteres garázs szerdára virradó éjjel Kenderesen, a Vörösmarty úton.

2024. Május 15. 11:00, szerda | Helyi

ELKEZDŐDÖTT A KIVITELEZÉS

Elkezdődött a szennyvíz-gerincvezeték kiépítése a Baross utcában. A helyszínen Karcagi–Nagy Zoltán, a körzet önkormányzati képviselője adott bővebb tájékoztatást a fejlesztésről televíziónknak.

2024. Május 15. 09:00, szerda | Helyi

BESZÁMOLÓT TARTOTTAK

A tavaszi pedagógiai program keretén belül tartottak beszámolót arról, hogy milyen eredménnyel zárult a Kunok útját járva elnevezésű nevelési, személyiségfejlesztési projekt.