Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2022. Január 29. 08:02, szombat | Helyi

A FARSANGRA KÉSZÜLNEK AZ OVISOK

A FARSANGRA KÉSZÜLNEK AZ OVISOK

Nagy Tibornéval, a Madarász Imre Egyesített Óvoda intézményvezető-helyettesével beszélgettünk arról, hogy 2022-ben milyen programokkal indul a Táncsics körút 17-es óvoda.

Majdnem teljes létszámmal kezdték az évet, s január elején az otthoni élményeket felidézve a karácsony a szilveszter volt az első napokon a téma, beszélgettek a hagyományról, a szerencsehozó jelképeiről.

Jelenleg az óráról, az időmérő eszközökről, az évszakokról, napszakokról, napokról beszélgetnek a gyerekekkel az óvónők, s közben sokféle játékos tevékenységet csempésznek be a témakörbe.

Nagyon örültek a gyermekek az idei első hónak, hóembert építették, a szülőkkel szánkóztak és a tél örömeit az udvarunkon is élvezik, közben a kis madarakról is gondoskodnak.

A járványügyi helyzet miatt minden rendezvényt a szülők bevonása nélkül valósítanak meg és fényképek, videók közzétételével nyújtanak bepillantást a szülők részére.

Már készülnek a farsangra, a gyerekek nagy örömmel készítenek álarcokat, de az iskolába menőknél nagyobb hangsúlyt fektetnek a második félévben az iskola a fejlesztésre.

Nyolc tanköteles korú kisgyermek van, hatan fogják megkezdeni szeptemberben az iskolát. A felkészítésük a nap folyamán bármikor történhet speciális tevékenységekkel, játékos helyzetekkel, hogy sikeres legyen az iskolakezdés
A szülők örülnek, hogy fotókban az óvónők dokumentálják nekik a kicsik mindennapjait, de várják, hogy ők is bejöhessenek egy-egy rendezvényre. Addig marad az online tér, hiszen fontos, hogy minden gyermek egészséges legyen és sikerüljön megvalósítani a második félévben tervezett dolgokat.

Címkék: #karcag tv, farsang, ovisok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 17:08, kedd | Helyi

Vármegyei tűzoltókat ismertek el

Május 10-én tartotta Szent Flórián napi ünnepségét a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szolnokon. Az eseményen a vármegyei települések polgármesterei adtak át elismeréseket.

2024. Május 14. 15:00, kedd | Helyi

KÖZGYŰLÉST TARTOTT A KARCAGI NYUGDÍJAS BARÁTOK EGYESÜLETE

Közgyűlést tartott a Karcagi Nyugdíjas Barátok Egyesülete a Lovagi Udvarban.

2024. Május 14. 12:00, kedd | Helyi

KÚTBA ESTEK A BÁRÁNYOK

Kútba esett két bárány Törökszentmiklós határában. A helyi tűzoltók hamar kimentették az állatokat, ám egyikük számára azonban mégis végzetes lett a nap.

2024. Május 14. 09:00, kedd | Helyi

90. SZÜLETÉSNAPJÁN KÖSZÖNTÖTTÉK

90. születésnapján, otthonában köszöntötte Hajdu Istvánné Czombos Máriát családja és Szepesi Tibor, Karcag város polgármestere, valamint dr. Zsembeliné Kovács Mária anyakönyvvezető.