Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2021. November 04. 10:15, csütörtök | Helyi

A FATÜZELÉS VILÁGNAPJA

A FATÜZELÉS VILÁGNAPJA

A környezetbarát fatüzelés világnapja alkalmából a Városházán szemléletformáló előadást tartott Henszelmann Imre, a Magyar Cserépkályhások Kandallóépítők és Gyártók Országos Ipartestületének titkára.

Henszelmann Imre az általános és középiskolásoknak a fűtőanyagok helyes felhasználásáról beszélt, felhívta a figyelmet a hideg időjárással beköszöntő fűtési szezon veszélyeire, a szénmonoxidra, mely színtelen és szagtalan, így nincs lehetőségünk időben reagálni.
Épp ezért nagyon fontos, hogy olyan agyagot használjunk, amivel nem szennyezzük és károsítjuk tovább a környezetünket, s mindenképpen szerezzünk be szénmonoxid-riasztó készüléket is.
A megújuló energiaforrások is szóba kerültek, a napelemek hatékonyságáról beszélt a szakember és az ezzel kapcsolatos pályázatokról.

Azt is elmondta, hogy legalább két évig szárítani kell a fát, hogy 20 % alatt legyen a nedvességtartalma és felhívta a gyerekek figyelmét arra, hogy otthon gumit, hulladék-rongyot, műanyagot tilos tüzelésre használni.
Szabó Mihály karcagi kályhásmester pedig gyakorlati oldalról, fotókkal illusztrálva közelítette meg a jó cserépkályha és kandalló építésének és használatának a szabályait és a kémény és a kályha koromtalanítás-takarítás fontosságára is felhívta a figyelmet.

Címkék: #karcag tv, fatüzelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 15:00, vasárnap | Helyi

ISMÉT DÍLER KEZÉN KATTANT A BILINCS

Fél kilogramm új pszichoaktív anyagot találtak a szolnoki nyomozók egy helyi férfinél. Őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatását.

2024. Május 12. 08:00, vasárnap | Helyi

BOROTVAPENGÉVEL FENYEGETŐZÖTT

A Szolnoki Járási Ügyészség rablás büntette miatt indítványozta egy 39 éves szolnoki férfi letartóztatását.

2024. Május 11. 15:00, szombat | Helyi

IDÉN IS MEGRENDEZTÉK A SZAK-MA BÁLT

Idén is megrendezésre került a Szak-ma Bál Karcagon. A jótékonysági bálnak a Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár adott helyet.

2024. Május 11. 08:36, szombat | Helyi

Megemlékezés A Városháza dísztermében

A Karcagi Városháza dísztermében dr. Pintér Zoltán Árpád önkormányzati képviselő , a Kováts Mihály Baráti Társaság Egyesület elnöke méltatta Fabriczy Kováts Mihályt