Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Július 02. 07:10, csütörtök | Külföld
Forrás: MTI

A fejlődő országok növekvő jövedelemszintje a táplálkozási szokásokra is kihat

A fejlődő országok növekvő jövedelemszintje a táplálkozási szokásokra is kihat

A fejlődő országokban élők számíthatnak a népességszám, a jövedelemszint, az élelmiszer-fogyasztás és a városiasodás mértékének növekedésére...

ami kihat majd a táplálkozási szokásokra is, mivel elérhetőbbé és népszerűbbé válnak az állati fehérjék a keményítőtartalmú termékekkel szemben - közölte az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) szerdán.
A FAO az ENSZ Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetével (OECD) közösen jegyzett Mezőgazdasági kilátások 2015-2024 című jelentésében a fejlődő országok kapcsán kitért arra is, hogy a cukor iránti magas kereslet felhajtja a jelenlegi alacsony árakat és további beruházásokat generálhat az ágazatban.

A jelentés szerint a kedvező olajárak rövid távon a gabonafélék árának csökkenéséhez vezetnek majd, hosszú távon azonban az egyre dráguló termelés és a stabil kereslet ellentétes hatása érvényesül inkább.

A fehérjelisztek térnyerése miatt bővülés várható az olajnövények termelésében, ami megnöveli e terméktípus jelentőségét, így főleg Brazíliában a szójatermesztés további terjedéséhez vezet - olvasható a beszámolóban.

A húságazatban is változásokat jeleznek a szakértők: a kedvezőbb takarmányárak javíthatnak a szektor jövedelmezőségén - jósolja a jelentés.

Az OECD-FAO vizsgálatai szerint 2024-re a halászat várhatóan 20 százalékkal bővül majd világszerte.

A tejtermékek exportja tovább koncentrálódik a legjelentősebb exportőröknél (Új-Zéland, Európai Unió, Egyesült Államok és Ausztrália), amely országokban a belső piaci bővülés lehetőségei korlátozottak - derül ki a beszámolóból.

A jelentés azt is kiemelte, hogy a mezőgazdasági termelés koncentrációja még inkább középpontba állítja a nemzetközi piacok megfelelő működését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése