Városlista
2020. szeptember 23, szerda - Tekla

Hírek

2020. Július 14. 11:35, kedd | PR

A felületek szakértője, a betonsimító

A felületek szakértője, a betonsimító

A nyári hónapok kifejezetten ideálisak a különböző, kisebb-nagyobb építési munkák elvégzésének. Sokan önállóan, házilag állnak neki pl. sütőhelyek, kerthelyiségek kialakításának.

Az ezek alapjául szolgáló betonozási munkákhoz elengedhetetlen egy betonsimító beszerzése.

Házi barkács

Beköszöntött a nyár, itt a jó idő, az ember a jó levegőre és szabadságra vágyik. Jelen helyzetben az utazások körüli bizonytalanságok sokakat arra késztetnek, hogy saját otthonukban töltsék el jól megérdemelt szabadidejüket. Ehhez azonban nem árt pár kényelmi megoldás, kerti kiegészítő, amik alapjait akár mi magunk is letehetjük.
Ezt érdemes szó szerint érteni, hiszen a nyári kerti sütögetések alapja lehet egy rendezett sütőhely kialakítása, esetleg, ha nagyobb léptékben gondolkodunk, akár egy filagória felépítése. A munkálatok mindkét esetben a betonozással kezdődnek, amit mindenképpen meg tudunk oldani házilag is. Az ehhez kapcsolódó munkálatok utolsó fázisához válhat hasznunkra egy betonsimító beszerzése, mely a felületek egyenletességéért felel.

Mire is való a betonsimító?

Az eszköz nevéből akár laikusként is könnyedén rájöhetünk, hogy betonfelületek simítására szolgál. Ennek célja egy abszolút egyenletes, homogén felszín kialakítása, mely nem csak esztétikailag, de tartósságában is kifogástalan lesz. A piacon számos verzióban elérhetők betonsimítók, kezdve az alapnak számító kézi simítólemezektől, a komolyabb munkákra is alkalmas ám szintén kézi, állítható fejű betonlehúzó lapokon át az egészen profi megoldásokra képes rotoros betonsimítókig.
Annak eldöntése, hogy számunkra melyik éri meg teljesen szubjektív szempontok alapján történik. Függ attól, mennyit szeretnénk rászánni, milyen volumenű munkákat végzünk, folyamatos, vagy csak alkalmi munkavégzésre használnánk és még sorolhatnánk. Néhány jellemző tulajdonságot és szempontot azonban mindenképpen érdemes számításba venni, mielőtt betonsimítót vásárolunk.

Kézi, vagy rotoros?

Ahogy szinte minden esetben, a legkevésbé komplex megoldás a legolcsóbb. A különböző betonlehúzó lemezek, acéllapok a teljes mértékben kézi munkát követelnek meg, ezekkel saját kezünkkel „igazíthatjuk” és simíthatjuk a betonfelületeket. A kisebb munkákhoz ez is teljesen megfelel, ám kényelmi szempontból kevésbé jó.
A köztes kategóriát képviselik az állítható fejjel és nyéllel rendelkező betonsimító lapok, melyekkel a munkavégzés nagymértékben egyszerűsödik, ám ennek az ára is megvan, egy jelentős ugrást jelentenek a büdzsében. Mindenesetre arany középútnak kiválóan megfelelnek.
A felső kategóriát a rotoros betonsimítók képviselik, melyek kézi navigálással ugyan, de önállóan és kifogástalanul végzik el a felületek egyengetését. Frissbeton felületek kezelésére szolgálnak, dolgukat pedig simítólapátokkal, vagy simítótányérral végzik. Ha a betonon már közlekedhetünk, de a megkötés még nem teljes, a rotoros betonsimítóval tulajdonképpen egyfajta polírozott felületet hozhatunk létre.
Az alábbiak alapján otthoni munkavégzésre tehát mindenképpen elegendő egy egyszerűbb kivitelű betonsimító, de akkor sem kell lemondanunk a kényelmes megoldásokról, ha komolyabb, akár ipari szinten foglalkozunk építkezésekkel, betonozással.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 21. 15:47, hétfő | PR

Elindult az épületenergetika digitalizációját fejlesztő IPOSZ-IVSZ projekt! Okosotthont mindenkinek!

2020. áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2019-00094-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) gondozásában.

2020. Szeptember 21. 11:24, hétfő | PR

Híre már megelőzte: Raktárkoncert, összefogás a hazai könnyűzenéért

A hazai könnyűzenei ipar támogatására indított Raktárkoncert-sorozat felvételei augusztus közepe óta zajlanak. A projektet koordináló Lounge Groupnál hatalmas apparátus dolgozik a produkció sikerességén.

2020. Szeptember 15. 11:30, kedd | PR

Ingyenes képzések várhatóak festéssel foglalkozó vállalkozások részére

2020 áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2018-00027-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és a Szobafestő, Mázoló, Tapétázó Országos Ipartestület (SZMTOI) gondozásában.

2020. Szeptember 10. 12:56, csütörtök | PR

Az Interreg program keretében emlékparkot újít fel a Jánosik és Társai Kft

Nyílt közbeszerzési eljárás keretében a Jánosik és Társai Kft. nyerte el a sátoraljaújhelyi széphalmi Kazinczy Emlékpark felújítását. A parkot utoljára közel ötven évvel ezelőtt újították fel.