Városlista
2021. augusztus 1, vasárnap - Boglárka

Hírek

2021. Június 17. 11:31, csütörtök | PR

A festőszalag a legjobb barátod a lakásfelújításnál

A festőszalag a legjobb barátod a lakásfelújításnál

Ha te is azok egyike vagy, akik nem engedhetik meg maguknak a profi szobafestőt, vagy éppen már nem találsz embert, aki elvállalná a munkát, ezért belevágsz egyedül...

...akkor azok egyike is leszel, akik szoros barátságot kötnek a festőszalaggal.

A lakásfelújítás évek óta óriási kihívás. A normális szakembereket felszívta a külföldi építőipar, aki pedig itthon maradt az vagy kókler, vagy annyira le van terhelve munkával, hogy jövőre tudja vállalni a lakásunk kifestését. A talpraesettebb magyar ilyenkor nem esik kétségbe, hanem vesz három vödör festéket, összehívja a haverokat és ellát mindenkit néhány tekercs különféle típusú festőszalaggal. Mire jók ezek és hogyan könnyítik meg a munkádat?

A festőszalag száz élete

A festőszalagot okos emberek eredetileg azért találták ki, hogy a túlszaladt festéket ne kelljen az ajtókeretről vagy a szegőlécekről kaparászni. Így nem kell odafigyelni a Michelangelot megszégyenítő tűpontos ecsetkezelésre, mert az ecset rászaladhat a szalagra, ami kitakarja a védeni kívánt részeket.

A dolog azonban nem áll itt meg. Ahogy az idő haladt előre, a termékfejlesztő mérnökök felismerték annak szükségét, hogy különféle felületekre és célokra is lehessen használni ezt a remek eszközt, ezért a standard mellett különféle minőségű festőszalagot kezdtek gyártani.

Kültéri festőszalag

A kültéri felületek festésénél is szükség van a pontos vonalakra. Igen ám, de a kültéri felületeken való tapadáshoz jóval erősebb ragasztóra van szükség, és a vastagabb rétegben felhordott kültéri festék vagy kőpor is jóval keményebb, ezért egy standard festőszalag megszakadna a lehúzás közben. Erre találták ki a kültéri festőszalagot.

Szenzitív felületek

Előfordul, hogy érzékeny részeket kell kitakarnunk. Lehet ez egy olyan rész festése, ahol kicsit sérülékenyebb a fal, vagy előfordulhat, hogy tapétás fal mellett festünk. Ezeken a részeken pont a kültéri jellemzők ellentéte igaz: itt csak lehelet finoman szabad ragadni a festőszalagnak, mégis biztosan kell tartania. Erre van a szenzitív festőszalag.

A kreatívok álma

A végére hagytuk a kreatív álmok megvalósításához óriási segítséget nyújtó rugalmas festőszalagot. Ezzel a szalaggal bármilyen ívelt formát, alakot kitakarhatunk, hogy tökéletes körvonalakkal dolgozhassunk, amit aztán tetszés szerint tovább alakítunk.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 14. 12:05, szerda | PR

Digitalizáció felsőfokon - elindult a Hotel & More Group szállásfoglalás applikációja

Új, saját fejlesztésű szállásfoglalás applikáció bevezetésével nyitotta meg a nyári szezont a Hotel & More Group, annak érdekében, hogy Vendégeik gyorsan és könnyen tudjanak szállást foglalni a cégcsoport szállodáiban.

2021. Július 13. 14:59, kedd | PR

Megújult a Village Media weboldala

213 hiperlokális sajtótermék, 97 tv csatorna, 136 helyi hírekkel foglalkozó weboldal, valamint 52 tematikus magazin – megújult a Village Media weboldala

2021. Július 08. 16:04, csütörtök | PR

Minőségi munkáért díjözön

A szakma és a közönség is értékeli a minőségi építészetet, a magas színvonalú kivitelezést. A Jánosik és Társai Kft. által kivitelezett beruházások sorra nyerik el a rangos, hazai és nemzetközi díjakat.

2021. Június 18. 15:41, péntek | PR

Reumakórházból járási hivatalt építettek

Egy évek óta nem használt, korábban reumakórházként működött épületet alakított át járási hivatallá és kormányablakká, a Jánosik és Társai Kft.