Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Május 13. 05:02, péntek | Helyi

A FÖLD NAPJÁRÓL EMLÉKEZETK MEG

A FÖLD NAPJÁRÓL EMLÉKEZETK MEG

A Föld napja alkalmából városunkba látogatott a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt., hogy egy különleges fát ültessenek el a főtéren. A részletekről Turok Mátyást, a TRV PR marketing osztályvezetőjét kérdeztük.

A Föld napja alkalmából a TRV munkatársai városunkba látogattak, hogy felhívják a figyelmet a környezetszennyezés súlyos hatásaira, valamint a bolygó védelmére.
- Üdvözöllek, én Turok Mátyás vagyok, és a Tisza menti Regionális Vízművek Zrt.-től érkeztünk Szolnokról.
A figyelemfelhívó aktivitást a Föld napja alkalma ihlette, melynek központjában a szemléletformálás áll.
- Április 22-e a Föld napja, és ennek alkalmából készültek a TRV-s munkavállalók néhány izgalmas aktivitással, és ezért jöttünk most Karcagra.
- Igen, az aktivitásunk fő célja az egy kicsit ilyen szemléletformáló projekt is. Készítettek a tér és dolgozók közösen egy csatornaszörnyet, aminek segítségével szemléltetni próbáljuk azt, hogy az emberek milyen tárgyakat, illetve használati eszközöket dobnak sajnálatos módon a lefolyókba és húznak le a wc-n. Ilyen tárgyakra érdemes gondolni, mint személyi igazolvány, toll, ceruza, tisztasági betét, sörös doboz, tehát rengeteg olyan tárgy, ami egyáltalán nem oda való. Sajnos ezzel nagyban károsítjuk és szennyezzük a környezetünket. Úgyhogy ennek a bábunak a segítségével szeretnénk bemutatni azt, hogy mit ne dobjanak az emberek a lefolyóba.

A TRV munkatársai egy különleges fát is magukkal hoztak az alkalomra, amelyet a Városi Önkormányzat Városgondnoksága munkatársai segítségével együtt ültettek el.
- Igen, a megemlékezés alkalmából úgy döntöttünk a kollégákkal közösen, hogy veszünk egy japán cseresznyefát. Előtte nyilván egyeztettünk Karcag önkormányzatával, és említették, hogy pont egy ilyen fa hiányzik az önkormányzattal szemben lévő parkban, úgyhogy vettünk egy japán cseresznyefát, amit közösen szeretnénk majd elültetni.
- Igen, amit itt egyébként láttok, azt mind közösen a tér és dolgozók készítették, legyen szó a csatornaszőnyegről, a fát közösen választottuk ki, és azt az aktivitás programot, amit hoztunk a járókelőknek szintén. Közösen alkottuk meg, a fát pedig egy nagy fatábla fogja jelezni, amit az egyik idősebb férfi kollégánk készített a saját kezével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.