Városlista
2022. május 28, szombat - Emil, Csanád

Hírek

2022. Május 13. 05:02, péntek | Helyi

A FÖLD NAPJÁRÓL EMLÉKEZETK MEG

A FÖLD NAPJÁRÓL EMLÉKEZETK MEG

A Föld napja alkalmából városunkba látogatott a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt., hogy egy különleges fát ültessenek el a főtéren. A részletekről Turok Mátyást, a TRV PR marketing osztályvezetőjét kérdeztük.

A Föld napja alkalmából a TRV munkatársai városunkba látogattak, hogy felhívják a figyelmet a környezetszennyezés súlyos hatásaira, valamint a bolygó védelmére.
- Üdvözöllek, én Turok Mátyás vagyok, és a Tisza menti Regionális Vízművek Zrt.-től érkeztünk Szolnokról.
A figyelemfelhívó aktivitást a Föld napja alkalma ihlette, melynek központjában a szemléletformálás áll.
- Április 22-e a Föld napja, és ennek alkalmából készültek a TRV-s munkavállalók néhány izgalmas aktivitással, és ezért jöttünk most Karcagra.
- Igen, az aktivitásunk fő célja az egy kicsit ilyen szemléletformáló projekt is. Készítettek a tér és dolgozók közösen egy csatornaszörnyet, aminek segítségével szemléltetni próbáljuk azt, hogy az emberek milyen tárgyakat, illetve használati eszközöket dobnak sajnálatos módon a lefolyókba és húznak le a wc-n. Ilyen tárgyakra érdemes gondolni, mint személyi igazolvány, toll, ceruza, tisztasági betét, sörös doboz, tehát rengeteg olyan tárgy, ami egyáltalán nem oda való. Sajnos ezzel nagyban károsítjuk és szennyezzük a környezetünket. Úgyhogy ennek a bábunak a segítségével szeretnénk bemutatni azt, hogy mit ne dobjanak az emberek a lefolyóba.

A TRV munkatársai egy különleges fát is magukkal hoztak az alkalomra, amelyet a Városi Önkormányzat Városgondnoksága munkatársai segítségével együtt ültettek el.
- Igen, a megemlékezés alkalmából úgy döntöttünk a kollégákkal közösen, hogy veszünk egy japán cseresznyefát. Előtte nyilván egyeztettünk Karcag önkormányzatával, és említették, hogy pont egy ilyen fa hiányzik az önkormányzattal szemben lévő parkban, úgyhogy vettünk egy japán cseresznyefát, amit közösen szeretnénk majd elültetni.
- Igen, amit itt egyébként láttok, azt mind közösen a tér és dolgozók készítették, legyen szó a csatornaszőnyegről, a fát közösen választottuk ki, és azt az aktivitás programot, amit hoztunk a járókelőknek szintén. Közösen alkottuk meg, a fát pedig egy nagy fatábla fogja jelezni, amit az egyik idősebb férfi kollégánk készített a saját kezével.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 28. 05:04, szombat | Helyi

REKORD BEVÉTEL VÁRHATÓ A SZÁLLODÁKBAN

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai alapján 2022-ben rekordbevételre lehet számítani a magyar szállodákban - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség televíziónkkal

2022. Május 28. 05:03, szombat | Helyi

ÚJABB SIKEREK A SZAKMAI VERSENYEN

A Szentannai Sámuel Református Középiskolában Simon Gyula szakoktatóval beszélgettünk, hiszen két diákja ismét újabb sikereket ért el egy szakmai versenyen.

2022. Május 28. 05:01, szombat | Helyi

SZÉPÜL FŐTERÜNK

Molnár Pállal, a Városgondnokság vezetőjével a Főtéren beszélgettünk a tavaszi munkákról.

2022. Május 28. 05:00, szombat | Helyi

LEÉGETT AZ ÉTTEREM TISZAFÜREDEN

Kigyulladt egy fatároló Tiszafüreden, a Kikötő körúton.