Városlista
2023. december 5, kedd - Vilma

Hírek

2022. Január 30. 17:01, vasárnap | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

A gyerekeiket és a szomszédokat is bevonták a drogbizniszbe

A gyerekeiket és a szomszédokat is bevonták a drogbizniszbe

Gyermekeiket is bevonta a drogüzletbe az a tápiószecsői házaspár, akik ellen most fejezték be a nyomozást a nagykátai rendőrök.

Közös, a kereskedés indításakor 14 és fél éves fiuk, valamint az asszony előző kapcsolatából született 18 éves fiatalember is kivette a részét a családi vállalkozásként 2020. eleje óta működtetett „kristályos” üzletből. A bűnös tevékenységről tudomást szerző rendőrök először adatokat, információkat gyűjtöttek, majd 2021. március 16-ára rajtaütést szerveztek a család - az üzlet székhelyéül szolgáló - otthonában. Az akcióban bilincseltek, elfogtak, lefoglaltak, mértek, bezacskóztak, előállítottak, kihallgattak – közölte a rendőrség közleményében.

Az egyenruhások a házban végrehajtott kutatás után kábítószergyanús anyagokkal, valamint a vagyon-visszaszerzés biztosítása érdekében lefoglalt pénzzel, ékszerekkel, autóval távoztak.

Három férfit, az 56 éves családfőt, H. Attilát, unokatestvérét, a 42 éves H. Zoltánt, valamint a 49 éves S. Tibort őrizetbe vették, azóta is letartóztatásban vannak. Többi társukat is gyanúsítottként hallgatták ki, ők szabadlábon védekezhetnek.

A hatóság kitért arra is, hogy a szervezetet H. Attila irányította, az ügyfelek kiszolgálása az ő tápiószecsői házában zajlott. A drog beszerzésében és eladásában családtagjai és az utcájukban élő bizalmasai vettek részt. A kilenc tagú társaság több milliós vagyont keresett, nem egy olyan fogyasztójuk volt, aki legalább 100 alkalommal ment adagjáért és alsóhangon is minimum 500 ezer forintot fizetett ellátóinak.

H. Attila mindenre gondolt, 2020-ban néhány hónap kényszertávolléte alatt is gondoskodott az üzemszerű működésről, a kereskedés lebonyolításával egy utcabeli házaspárt, S. Tibort és nejét bízta meg. Az ideiglenes személycseréről vevőit is tájékoztatta, nehogy megcsappanjon a terméke iránti érdeklődés.

A H. Attila és felesége, Ü. Mária elleni gyanúsítás a kábítószer-kereskedelem, és az új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette mellett kiskorú veszélyeztetése bűntettével egészült ki, hiszen nem egyszer fiatalkorú gyermekük szolgálta ki az adagjukért érkező vevőket.

Az etil-hexedron korábban új pszichoaktív anyagnak minősült, a kábítószerek listáján 2021. január 1. óta szerepel. Ez az oka annak, hogy a drogüzlet résztvevőit mindkét bűncselekménnyel meggyanúsították.

A Nagykátai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozást minden gyanúsított vonatkozásában vádemelési javaslattal lezárta, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 30. 08:16, csütörtök | Kék hírek

Amerikai katonának adta ki magát, több alkalommal is utalt neki pénzt a magyarországi nő

A balatonalmádi sértett megismerkedett egy magát amerikai katonának valló személlyel az egyik közösségi portálon.

2023. November 29. 17:27, szerda | Kék hírek

Elítélték a tanárt, aki kiskorúval folytatott szerelmi viszonyt

Nem jogerősen tíz hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Püspökladányi Járásbíróság azt a tanárt, aki iskolája kiskorú diákjával folytatott szerelmi viszonyt

2023. November 24. 10:15, péntek | Kék hírek

Másfél év alatt 171 millió forintot szerzett idős áldozatától a csaló

Különösen nagy kárt okozó csalás, sikkasztás és gondozási kötelezettség elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy idős, beteg embert kihasználó 52 éves férfi ellen.

2023. November 24. 06:00, péntek | Kék hírek

Tényleges életfogytiglanra ítélték az apát, aki álmukban végzett lányaival Aszódon

Tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte elsőfokon a Budapest Környéki Törvényszék a férfit, aki a hozzá kapcsolattartásra érkező két lányát álmukban megölte Aszódon - közölte a bíróság az MTI-vel csütörtökön.