Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Január 10. 05:05, péntek | Belföld
Forrás: mti

A hétvégén is napsütéses, száraz idő várható

A hétvégén is napsütéses, száraz idő várható

A hétvégén is napsütéses, száraz idő várható. A leghidegebb órákban mínuszokra kell készülni, de napközben helyenként akár plusz 10 fok is lehet

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.

Pénteken az északi megyékben több helyen tartósan párás, ködös, felhős maradhat az idő, míg másutt többórás napsütés valószínű. A borult területeken ónos szitálás előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 6 és plusz 1 fok között alakul, de néhol ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 10 fok között valószínű, délnyugaton lesz enyhébb, a tartósan borult északi tájakon pedig hűvösebb az idő.

Szombaton északkeleten, keleten erősen felhős területek is maradhatnak, másutt napos vagy változóan felhős időre lehet számítani. Csapadék nem lesz. Az északkeleti országrész kivételével megélénkül, többfelé megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és plusz 2 fok között alakul. A nappali maximumok általában plusz 4 és 9 fok között alakulnak, de északkeleten néhány fokkal hidegebb területek is lesznek.

Vasárnapra virradóra nagy területen köd képződik, amelynek egy része egész nap megmarad, másutt kitisztul az idő, kisüt a nap. Csapadék nem várható. A leghidegebb órákban mínusz 6 és 0, napközben plusz 1 és 7 fok között alakul a hőmérséklet - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.