Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Február 02. 19:23, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

A jövő hét elején nem várható csapadék, de a hét végén ismét esőre kell készülni

A jövő hét elején nem várható csapadék, de a hét végén ismét esőre kell készülni

A jövő hét elején száraz és hideg idő várható, néhol mínusz 10 Celsius-fok körül alakulnak a minimumok. A hét második felében enyhül majd az időjárás, viszont ismét többfelé várható eső, záporeső, néhol ónos eső is - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn alapvetően derült, száraz időre van kilátás, legfeljebb nyugaton, délnyugaton lehetnek erősen felhős területek. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 8 és mínusz 3 fok között alakul, az Alföldön helyenként ennél is hidegebb lehet. Napközben jellemzően plusz 3-6 fokig melegszik a levegő, de a szeles és felhős területeken ennél kissé hidegebb lesz.
Kedden a Nyugat-Dunántúlon lesznek erősebben felhős tájak is, másutt sok napsütésre lehet számítani, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban mínusz 11 és mínusz 4 fok között alakul a hőmérséklet. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 0 és plusz 5 fok között valószínű, de északkeleten, keleten plusz 6-8 fok is lehet.
Szerdán általában sok lesz a napsütés, a Dunántúlon lesz helyenként több felhő, de csapadék ott sem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet szerdán is mínusz 11 és mínusz 4 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan plusz 1 és plusz 6 fok között alakulnak, de keleten, északkeleten plusz 7-8 fok is lehet.
Csütörtökön délnyugat, nyugat felől átmenetileg megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Egyre több helyen valószínű eső, kezdetben ónos eső is kialakulhat. A leghidegebb órákban általában mínusz 4 és plusz 1 fok között alakul a hőmérséklet, de az eleinte kevésbé felhős keleti tájakon mínusz 5, mínusz 7 fokig is lehűlhet a levegő. A legmagasabb hőmérséklet plusz 2 és plusz 8 fok között várható.
Pénteken főként a nap második felében valószínű több helyen eső, záporeső. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet plusz 5 és plusz 12 fok között alakul.
Szombaton kezdetben még többfelé várható eső, záporeső, majd nyugat, északnyugat felől megszűnik a csapadék, és felszakadozik, csökken a felhőzet. A leghidegebb órákban 0 és plusz 5 fok között, napközben plusz 6 és 11 fok között alakul a hőmérséklet.
Vasárnap délnyugat felől ismét növekszik, vastagszik a felhőzet, egyre több helyen valószínű eső, záporeső. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul. Nappal plusz 5-10 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;