Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Május 06. 05:00, péntek | Helyi
Forrás: Karcagi Hírmondó

A KARCAG VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETI ÜLÉSE

A KARCAG VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETI ÜLÉSE

Karcag Város Önkormányzatának Képviselőtestülete megtartotta soron következő testületi ülését

A napirendi pontok megtárgyalását megelőzően ajándékok átadására került sor. A testület a karcagi Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium diákjait köszöntötte, akik a LETIA OB, „Legyél Te is agrárgépész!” Országos Bajnokság döntőjében nagyszerű teljesítményt nyújtottak, és remekül oldották meg a szakmai zsűri által összeállított feladatokat.

I. helyezett lett a PIONEER TEAM csapata, a karcagi Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium diákjai: Décsei Attila, Nagy Pál, Ragályi Mihály, Szabó Sámuel, Kiss László. II. helyezett lett a KEMÉNY MAG csapata, szintén a karcagi Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium diákjai: Csala Dávid, Farkas Máté, Szabó Erik, Adamik István, Semsei Márk. Felkészítő pedagógusuk Simon Gyula tanár úr volt. Az elért eredményekhez a Karcag Városi Önkormányzat nevében Szepesi Tibor polgármester gratulált a diákoknak és a felkészítő pedagógusuknak, valamint további hasonló sikereket kívánt.

Az elismerések átvétele után Rózsa Sándor jegyző adott tájékoztatást az elmúlt időszak legfontosabb eseményeiről. A napirendi pontok megtárgyalása során a képviselő-testület elsőként a Karcag Városi Önkormányzat 2022. évi költségvetéséről szóló 1/2022. (I.28.) önkormányzati rendelet módosítására tett javaslatot tárgyalta. A január 27-i ülésén fogadta el a testület a 2022-es költségvetést, de az időközben történt változások miatt szükségessé vált a módosítás, amit a testület minden tagja egyhangúlag megszavazott.

Második napirendi pont a tájékoztató a város kül- és belvízvédelmi helyzetéről, valamint a további feladatokról, amely a helyi vízi közmű tevékenység fejlesztésére, a település belterületén a csapadékvízzel történő gazdálkodásra, különböző hatósági feladatok ellátására és helyi vízrendezési és vízkár elhárítás, árvíz és belvíz védelmi feladatok ellátására vonatkozik. A napirendi pont egyhangúlag került elfogadásra.

Ezt követően a kül- és belterületi útjavítások szükségességéről és az elvégzendő feladatok megállapításáról szóló tájékoztatót tárgyalta a képviselő-testület. Az úthálózat kátyúsodása, hálós felületi repedezettségei kezelését a Karcag Városi Önkormányzat figyelembe vette, és erre kapott támogatást is, amelyet a testület tagjai egyhangúlag elfogadtak.

A negyedik napirendi pont tárgya a Madarász Imre Egyesített Óvoda „Tehetségsegítő szervezetek támogatása NTP-HTTSZ-22” című pályázaton való részvétel volt, amelynek célja a tehetségsegítő személyek és szervezetek támogatása, megbecsülése és a hálózataik megerősítése. A pályázaton való részvételt a testület szintén egyhangúlag támogatta. Ezt követően a Madarász Imre Egyesített Óvoda „Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatása” című pályázaton való részvétel is megtárgyalásra és elfogadásra kerül, ami által elősegíthető a munkahelyi kötelezettségek és a magánélet összehangolása. Szintén elfogadásra került a Madarász Imre Egyesített Óvoda „A speciális fejlesztést szolgáló programok támogatása” című pályázaton való részvételére tett javaslat, amelyet egyenként határozati javaslat szerint fogadtak el a testület tagjai.

Hetedik napirendi pont a külterületi helyi közutak fejlesztésére kiírt VP6-7.2.1.1-21 kódszámú, 3295277881 projektazonosítójú támogatáshoz biztosítandó önerő mértékére tett javaslat, amelynek szükségességét az adja, hogy a támogatási összeg eltér a támogató okiratban lévőtől, ezért szükséges volt döntést hozni efelől is, hogy a Karcag Városi Önkormányzat megkezdhesse a kivitelezését a Zádor-hídhoz vezető útnak, illetve annak megvalósítását.

Ezt követte a víziközmű-szolgáltatásra vonatkozó bérletiüzemeltetési szerződésről szóló 175/2012. (VI.28.) „kt.” sz. határozat módosítása, amelyet minősített név szerinti szavazást követően egyhangúlag elfogadta a képviselő-testület.

Utolsó napirendi pont az egészségügyi alapellátások körzeteinek megállapításáról szóló 9/2016. (IV.29.) önkormányzati rendeletének módosítása volt, amely két ok miatt vált szükségessé. Az egyik a Karcag város közigazgatási területén létesített új óvoda működésének megkezdése, a másik pedig az iskola egészségügyi ellátás egy körzetmódosítást igényel, mert orvosváltozás történt a körzetben. Ez szintén egyhangúlag került elfogadásra.

A testület munkaterv szerinti következő ülését várhatóan április 28-án, csütörtökön tartja.

Karcagi Hírmondó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:51, hétfő | Helyi

ELISMERÉSEK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrség napja alkalmából rendőrök és rendvédelmi igazgatási alkalmazottak vehettek át jutalmat.

2024. Április 29. 13:39, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.