Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Április 28. 07:44, szerda | PR
Forrás: (x)

A kávézás, közelebb hozza egymáshoz az embereket

A kávézás, közelebb hozza egymáshoz az embereket

Akármilyen kávét is fogyasztunk reggelente, egyfajta plusz töltetet ad hozzá az életünkhöz. A koffeines kávé, lendületet ad.

Sokan választják a koffeinmentes változatot, hiszen ízben, aromában egyáltalán nem különbözik a koffeines testvérétől. Sokan nyitják egy-egy csésze kávéval a napot, hiszen a kávézás egy rituálé, egy semmihez sem hasonlítható élmény. Társadalmi tényezők is hozzájárulnak ahhoz, hogy a kávézás többnyire nem egy magányos cselekedet, hanem egy társas tevékenység. Az emberek szeretnek egymással kávézni, hiszen nagyon sok előnye van az együtt, kávézással töltött pillanatoknak. Mutatjuk is, melyek ezek!

Pihentető légkörben találkozhatunk a szeretteinkkel

A kávézóknak van egyfajta hangulata. A frissen főzött kávé illata, a kávézó nyüzsgő hangulata, a falakból áradó múlt, amelynek nem voltunk részesei, mind- mind izgalmassá és feledhetetlenné varázsolják a kávézóban töltött perceket.

Néhány percre elfelejthetjük a gondjainkat

Az emberek, a saját otthonukban is akkor főznek egy-egy adag kávét, amikor fáradtak, amikor több órát görnyedtek az asztalnál. Már a kávékészítés folyamata is segít oldani a stresszt, nem beszélve a pillanatról, amikor az ajkunkhoz emeljük a csészét, hogy a forró, fekete italba belekortyoljunk.

Oldja a hangulatot

Nem véletlen, ha két ember hosszú ideje nem látta egymást, akkor a legközelebbi találkozásnál egy kávézóba, vagy kávéra beszélnek meg időpontot. Miért? A kávézás remekül oldja a hangulatot, egy-egy csésze kávé mellett, órákig el lehet beszélgetni és ehhez még csak koffeines kávét sem szükséges fogyasztanunk.

3 érv a koffeinmentes kávé mellett

Sokan nem fogyaszthatnak koffeines kávét. Ennek hátterében egészségügyi probléma, vagy terhesség is állhat. Viszont sokan kedvelik a koffeinmentes változatot, mi most 3 indokot is sorolunk, hogy miért.

Akár este, vacsora után is ihatunk egy csészével

Ha egy barátunk csak este ér rá, hogy megigyon velünk egy csésze kávét, akkor kínáljunk számára koffeinmentes változatot, hiszen ettől még nyugodtan és időben el tud majd aludni. Esti kávézáshoz nyugodtan választhatjuk a csökkent koffeintartalmú kávét, de a minőségi koffeinmentes kávé mellett is dönthetünk. Ha valamilyen különleges ízkombinációra vágyunk, akkor válasszuk az Ebenica Zero kávét, amely a csokoládé és a dió fantasztikus ízkavalkádját nyújtja számunkra.

Nem lesznek mellékhatásai

A koffeines kávétól sem lesz bajunk, csakis akkor, ha a kelleténél több csészével fogyasztunk belőle. Ha nem akarunk túlzásokba esni, akkor érdemes a késő délutáni kávénkat koffeinmentesre cserélni.

Fantasztikus ízekkel találkozhatunk

A koffeinmentes kávék sem ízben, sem aromában nem maradnak alul a koffeines kávékkal szembeni versenyben. Az Ebenica Coffee webáruházban válogatva, a legjobb kávé is a kosarunkba kerülhet, hiszen Európa 10 legjobb eszpresszó kávéja egyikét gyártja.

A fotó forrása:
George Rudy / Shutterstock.com

Címkék: ebenica, kávé, kávézás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.