Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Január 22. 17:51, szerda | PR

A kelet csillaga: Skoda

A kelet csillaga: Skoda

A használtautók piacán a legkülönbözőbb márkákkal és típusokkal találkozhatunk. A tendenciák alapján mindig van egy éppen keresettebb, népszerűbb márka.

Jelenleg többek között a Skoda éli reneszánszát, mely az új- és használt modellekre egyaránt igaz.

Keleti kényelem

Magyarországon a korábbi évtizedekben óriási státuszbeli különbségtételt jelentett, hogy valaki „keleti” vagy „nyugati” autóval közlekedett. Előbbiekkel szemben – bár gyakoribbak voltak - sokáig tartotta is magát egy bizonyos fokú tartózkodás. Az autópiacon ezt a hozzáállást változtatta meg sikeresen az utóbbi években pl. a Dacia, mely olcsón kínál vállalható opciót a vásárlásra, illetve a Skoda, mely a legjelentősebb kelet-európai márkává nőtte ki magát.
A Volkswagen konszern égisze alá tartozó cseh autógyár története hivatalosan 1911-től datálódik, ekkor dobták ugyanis piacra első modelljüket a Skoda márkanév alatt. A cég patináját jelzi, hogy ezzel ők számítanak a 3. legrégebbi autógyártónak. 1991-től beszélhetünk a Skoda-Volkswagen összeolvadásról, mely tovább erősítette a gyár pozícióját az autóiparban. Az eltelt évtizedek során a brand egy igazi sikertörténetnek bizonyult, napjainkra pedig az egyik legsokoldalúbb, formatervezési szempontból a klasszikus hagyományokat és a modern utakat ötvöző premium márkává nőtte ki magát.



Miért pont Skoda?
A kelet-európai pozicionálás okán Magyarországon és a szomszédos országokban is rengeteg Skoda modellel találkozhatunk. Jellemzően nem csak az új autók piaca termeli ki ezt a mennyiséget, hiszen a kereskedésekben és az erre szakosodott portálokon is rengeteg Skoda használtautóra bukkanhatunk, elég csak beírnunk a márkanevet az adott oldal keresőjébe. De mégis mi lehet az oka egy adott márka piaci sikerének, mik lehetnek a döntő faktorok a vásárláskor, esetünkben konkrétabban: mi a Skoda titka? Ezt próbáljuk megfejteni három egyszerű pontban:

● Kínálati paletta:
Az eladó használt autók termékskálája kifejezetten széles, ez azonban különösen igaz a használt Skoda modellekre. A gyártó sok kategóriát lefed autóival, legyen szó akár kompakt egyterűről, városi terepjáróról, elegáns kombiról, vagy extra magas minőségű szedánról. Ez a bőség nyilván kifizetődő, hiszen a több választási lehetőség okán több potenciális vevő igényeivel találkozhat a márka.
● Megbízhatóság:
A kelet-európai márkák úttörőjeként a Skoda több kategóriabeli szegmens lefedését is megcélozta. A közös pont azonban minden esetben a megbízhatóság, mely a márka sajátja. Nem véletlen, hogy a régebbi típusok közül is rengeteg közlekedik az utakon a mai napig minden probléma nélkül, hiszen a Skoda a használt autók mezőnyében is a biztonságos kiszámíthatóságot jelképezi.
● Ár:
Az árak terén is legalább olyan széles skálával találkozunk, mint a kínálatban. Ahogy az új modelleknél, úgy a használt autóknál is találkozhatunk olcsóbb, többek számára elérhető, illetve drágább, felsőkategóriás típusokkal. Ez természetesen nagyban függ a kortól és az állapottól is, ám biztosak lehetünk benne, hogy egy jó állapotú Skoda beszerzése nem feltétlenül múlik a pénztárcánk vastagságán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.