Városlista
2020. április 6, hétfő - Vilmos, Bíborka

Hírek

2020. Január 22. 17:51, szerda | PR

A kelet csillaga: Skoda

A kelet csillaga: Skoda

A használtautók piacán a legkülönbözőbb márkákkal és típusokkal találkozhatunk. A tendenciák alapján mindig van egy éppen keresettebb, népszerűbb márka.

Jelenleg többek között a Skoda éli reneszánszát, mely az új- és használt modellekre egyaránt igaz.

Keleti kényelem

Magyarországon a korábbi évtizedekben óriási státuszbeli különbségtételt jelentett, hogy valaki „keleti” vagy „nyugati” autóval közlekedett. Előbbiekkel szemben – bár gyakoribbak voltak - sokáig tartotta is magát egy bizonyos fokú tartózkodás. Az autópiacon ezt a hozzáállást változtatta meg sikeresen az utóbbi években pl. a Dacia, mely olcsón kínál vállalható opciót a vásárlásra, illetve a Skoda, mely a legjelentősebb kelet-európai márkává nőtte ki magát.
A Volkswagen konszern égisze alá tartozó cseh autógyár története hivatalosan 1911-től datálódik, ekkor dobták ugyanis piacra első modelljüket a Skoda márkanév alatt. A cég patináját jelzi, hogy ezzel ők számítanak a 3. legrégebbi autógyártónak. 1991-től beszélhetünk a Skoda-Volkswagen összeolvadásról, mely tovább erősítette a gyár pozícióját az autóiparban. Az eltelt évtizedek során a brand egy igazi sikertörténetnek bizonyult, napjainkra pedig az egyik legsokoldalúbb, formatervezési szempontból a klasszikus hagyományokat és a modern utakat ötvöző premium márkává nőtte ki magát.Miért pont Skoda?
A kelet-európai pozicionálás okán Magyarországon és a szomszédos országokban is rengeteg Skoda modellel találkozhatunk. Jellemzően nem csak az új autók piaca termeli ki ezt a mennyiséget, hiszen a kereskedésekben és az erre szakosodott portálokon is rengeteg Skoda használtautóra bukkanhatunk, elég csak beírnunk a márkanevet az adott oldal keresőjébe. De mégis mi lehet az oka egy adott márka piaci sikerének, mik lehetnek a döntő faktorok a vásárláskor, esetünkben konkrétabban: mi a Skoda titka? Ezt próbáljuk megfejteni három egyszerű pontban:

● Kínálati paletta:
Az eladó használt autók termékskálája kifejezetten széles, ez azonban különösen igaz a használt Skoda modellekre. A gyártó sok kategóriát lefed autóival, legyen szó akár kompakt egyterűről, városi terepjáróról, elegáns kombiról, vagy extra magas minőségű szedánról. Ez a bőség nyilván kifizetődő, hiszen a több választási lehetőség okán több potenciális vevő igényeivel találkozhat a márka.
● Megbízhatóság:
A kelet-európai márkák úttörőjeként a Skoda több kategóriabeli szegmens lefedését is megcélozta. A közös pont azonban minden esetben a megbízhatóság, mely a márka sajátja. Nem véletlen, hogy a régebbi típusok közül is rengeteg közlekedik az utakon a mai napig minden probléma nélkül, hiszen a Skoda a használt autók mezőnyében is a biztonságos kiszámíthatóságot jelképezi.
● Ár:
Az árak terén is legalább olyan széles skálával találkozunk, mint a kínálatban. Ahogy az új modelleknél, úgy a használt autóknál is találkozhatunk olcsóbb, többek számára elérhető, illetve drágább, felsőkategóriás típusokkal. Ez természetesen nagyban függ a kortól és az állapottól is, ám biztosak lehetünk benne, hogy egy jó állapotú Skoda beszerzése nem feltétlenül múlik a pénztárcánk vastagságán.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 06. 15:07, péntek | PR

Müzliszelet házilag

A házi müzliszelet elkészítése tele van előnyökkel. Nem csak könnyedén készíthetünk finom és egészséges nassolnivalót, de a gyermekünkkel is kiváló közös időtöltés lehet.

2020. Március 05. 15:51, csütörtök | PR

Végre tavasz, és kinti sportok

Vége a visszaszámlálásnak, hogy elteljenek az utolsó téli napok is, végre nem kell vacogni, ha kimegyünk a szabadba.

2020. Március 02. 10:43, hétfő | PR

900 millió dolláros üzletet bíztak a magyar menedzserre

Szakonyi Andrást nevezték ki az információ- és dokumentumkezelésben világelső Iron Mountain európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) üzletágának a vezetőjévé.

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.