Városlista
2021. április 13, kedd - Ida

Hírek

2017. November 14. 20:07, kedd | Helyi
Forrás: KARCAG TV

A KORMÁNYABLAKBA KÖLTÖZIK A NAV

A KORMÁNYABLAKBA KÖLTÖZIK A NAV

Szemelőtt tartva a gyors és hatékony ügyintézést, a Kormányablakban kap helyet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Karcagon. A munka hamarosan a végéhez ér, december közepén már az új helyen várja az adóhatóság az ügyfeleket.

A kormányzat szándéka az, hogy egy szolgáltató állam jöjjön létre. Ennek a tükrében döntöttek annak idején 2010-ben, hogy milyen szervezeti átalakításokat hajtanak végre a közigazgatásban. Így jöttek létre a Kormányhivatalok, a Járási Hivatalok és azon belül létrejöttek a Kormányablak osztályok, amely Karcagon és Kisújszálláson is működik. A Kormányablak feladata az, hogy az ügyfelek egy helyen tudják intézni az ügyeiket. Jelenleg is 1582 ügyet lehet intézni, elindítani, tájékoztatást kérni. Én bízom benne, hogy mindenki nagyon elégedett ennek az osztálynak a működésével – mondta az osztályvezető.

A Kormányzat szándéka az volt, hogy országszerte azonos feltételekkel tudják az ügyfelek az ügyeiket intézni, mindemellet erősítse a szolgáltató jelleget.
- A Nemzeti Adó és Vámhivatal nem tartozik a mi szervezeti egységünkhöz, ők egy különálló szervezet, de ők is fogadják az ügyfeleket. A kormányzat célja az, hogy az állampolgároknak, a vállalkozásoknak az ügyeit minél gyorsabban tudják intézni. Egy kormányhatározat értelmében a Karcagi Járási Hivatal Kormányablak Osztálya is kibővül, tehát biztosítani fogjuk a NAV ügyfélfogadó terét.


Az átalakításhoz a Miniszterelnökség 35 millió forintot biztosított.


- Személy szerint nagyon hálás vagyok Dobos László polgármester úrnak azért, hogy támogatott minket abban, hogy a jelenlegi helyünk ne sérüljön, úgy tudjuk kialakítani a NAV ügyfélfogadás helyszínét, hogy az úgynevezett régi házasságkötő termet biztosította számunkra. Ebben a 80 négyzetméteres irodarészben két munkaállomást biztosítunk a NAV számára, a további helyeket pedig a Kormányablak veszi majd birtokba.


A betonozási munkával már végeztek a kivitelezők, hamarosan a burkolással folytatódik majd a munka. December közepére megérkeznek a bútorok és beköltözhet az ügyfélszolgálat is. A pontos indulásról a Kormányablak tájékoztatni fogja ügyfeleit.

Címkék: Karcag

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 13. 18:37, kedd | Helyi

Balesetekkel kezdődött a hét

Egy kivételével kisebb súlyú káreseményeknél kellett beavatkoznia megyénk tűzoltóinak.

2021. Április 13. 17:08, kedd | Helyi

MINDEN KÉSZEN ÁLL AZ ÓVODÁK ÉS AZ ISKOLÁK NYITÁSÁRA

Minden készen áll az óvodák és az iskolák április 19-i újranyitására városunkban és térségünkben is.

2021. Április 13. 16:15, kedd | Helyi

A városban található játszóterek 2021. április 16-tól megnyitásra kerülnek

Kérjük, hogy a járványügyi szabályokat a játszóterek használata során is betartani szíveskedjenek!

2021. Április 13. 14:50, kedd | Helyi

Teljes útlezárás a 4-es főúton, Karcagnál

Két tehergépkocsi és egy személyautó érintett a balesetben, ami Karcag és Kisújszállás között történt. Egy személy könnyű sérülést szenvedett.