Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2022. Július 14. 10:47, csütörtök | PR
Forrás: (x)

A legnagyobb átigazolási hírek az európai futball fronton - félidei összefoglaló

A legnagyobb átigazolási hírek az európai futball fronton - félidei összefoglaló

A legnagyobb átigazolási hírek az európai futball fronton - félidei összefoglaló

Akárcsak minden évben, az idei nyáron is röpködnek a nagyobbnál nagyobb nevek, a nagyobbnál nagyobb csapatoknál a nemzetközi átigazolási fronton. Ennek köszönhetően percre pontosan összegyűjtöttük, hogy melyik csapatok kikkel erősítették már meg a keretüket, vagy épp kiket szeretnének a soraikban tudni.

A nyári átigazolási szezon felét elérve pedig érdemes röviden összefoglalni, hogy kik azok a játékosok, akik már váltottak és melyek azok a csapatok, akik még javában építik a csapatukat.

Elsőnek érdemes az angol Premier League csapataival kezdeni. A legnagyobb hír ugyanis Erling Haaland érkezése a Manchester City csapatához. Ez azért is érdekes, mert a Manchester City idén nyáron egészen átrendezi az eddig is elég erős keretét. Távozott már a rutinos Fernandinho, valamint Gabriel Jesus is, aki Londonban, az Arsenalban folytatja és az onnan távozó Alexandre Lacazette helyét veszi majd át a támadó sorban.

Elég nagy a játékosmozgás a Chelsea háza táján is, akik szemmel láthatóan szeretnék újra Londonba vinni a Premier League trófeát. Távozott már a csapatból Antonio Rüdiger, akik a Real Madridban folytatja ősztől. Távozott továbbá Andreas Christensen is, akinek lejárt a szerződése, így szabadúszóként távozott és az FC Barcelonához csatlakozott. A tavaly nyáron nagy reményekkel visszatérő Romelu Lukaku sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket és egy újabb angliai kitérő után tér vissza kölcsönbe az Inter Milan csapatába.

A beérkező játékosok tekintetében egyelőre nem áll túl jól a Chelsea, de angol sajtóértesülések szerint egyre közelebb állnak Nathan Ake (Man City), valamint Kalidou Koulibaly (Napoli) szerződtetéséhez. Nem ők azonban az egyetlen célpontok a klub számára. A hírek szerint a Chelsea szeretne egy támadó középpályást is szerződtetni, akit Raheem Sterling személyében képzelnének el.

A Liverpool háza táján is elég sok a mozgás idén nyáron. Távozott a csapat egyik legmeghatározóbb játékosa, Sadio Mane, aki a Bayern Münchenben folytatja. Távozott a kispadról Divock Origi is (AC Milan), valamint a fiatal tehetség Takumi Minamino is (AS Monaco). Érkezett azonban a Benfica-ból, Darvin Nunez, akitől nem várnak keveset, hiszen a Liverpool 75 millió eurót fizetett a Benfica-nak Nunez játékjogáért. Érdekes lesz tehát figyelemmel kísérni a Liverpoolt, akik több igencsak technikás játékossal készül az új idényre.

Az Ajax sikeredzője Erik Ten Hag nemrég állt még csak munkába, így érdemes lesz a Manchester United-re is odafigyelni a következő hetekben. Távozott már azonban Edinson Cavani (lejárt a szerződése, így szabadúszó), valamint az egyik legnagyobb sztár, Paul Pogba is (ugyancsak lejárt a szerződése), aki visszatér a korábbi sikerei helyszínére, a Juventus csapatába. Szabadúszóként távozott még továbbá Jesse Lingard, valamint Juan Mata is. Csapatot váltott Nemanja Matic is, aki pedig az AS Roma csapatában fog már játszani az ősszel. Továbbra is nagy kérdés, hogy a csapat egyik ikonja, Cristiano Ronaldo marad-e Manchesterben, vagy inkább csatlakozik egy olyan csapathoz, ami ott lesz a Bajnokok Ligájában. A legtöbb híresztelés a Chelsea, valamint a Bayern München oldaláról érkezik.

Utolsóként marad a Tottenham. Itt is vannak ugyanis érkezők. Elsőnek az Interből erősített a Spurs, méghozzá az ingyen igazolható Ivan Perisic-csel. A védelemben is lesznek változások, mivel érkezik a Barcelonából Clement Lenglet is. A legnagyobb érkező viszont kétségkívül Richarlison, aki már rutinos az angol ligában, ugyanis az előző néhány szezonban az Evertonban játszott.

Spanyolországban is vannak érdekes változások. Alex Witsel például csatlakozik az Atletico Madridhoz, ami azért is tűnik izgalmasnak, mert a fizikálisan játszó középpályás tökéletesen beleillhet az Atletico csapatába, valamint a csapat játék filozófiájába.

A spanyol csapatok azonban sokkal csendesebbek, mint az angolok. Az FC Barcelona például egyedül Franck Kessié-t szerződtette a Milántól a már említett Christensen mellett. A távozók között sincsenek eddig túl sokan, mivel Lenglet mellett egyedül a már eddig kölcsönben játszó Felipe Coutinho hagyja el végleg a katalánokat és csatlakozik az Aston Villa-hoz végleg.

A Real Madrid eddigi legnagyobb hírei is inkább a távozókról szólnak. Hosszú évek után végre sikerül megszabadulniuk Gareth Bale-től, akinek ugyancsak lejárt a szerződése, így szabadon igazolhatóként csatlakozik Kaliforniában az LA FC-hez. Távozott továbbá az ugyancsak ikon Marcelo, valamint az utóbbi években szinte egyáltalán nem látott Isco is. Mind a három focistának lejárt a szerződése Madridban. Az érkezők között a legnagyobb név eddig Rüdiger és egyelőre nincsenek is további nagyobb híresztelések a királyiak környékén.

Bőven vannak hírek Olaszországból, valamint Franciaországból is. A Juventus ugyanis nemcsak Paul Pogba-t tudta visszhozni, de sikerült megszerezniük Angel di Maria-t is. A torinói csapat így már egészen erős középpályával és támadósorral vághat neki az új szezonnak, hogy két év kihagyás után újra megnyerjék a Scudetto-t.

Franciaországban, vagyis inkább Párizsban pedig az a legnagyobb kérdés, hogy a most már szemmel láthatóan Mbappe köré épülő keretben hol lesz helye Neymar-nak. A brazil futballista igaz továbbra is világ elitjébe tartozik, viszont a PSG nem rejti véka alá, hogy nyitottak tárgyalásokra. A Nemzetközi sajtó az online sportfogadó oldalakkal egyöntetűen a Chelsea-t tartja a legesélyesebbnek arra az estre, ha esetleg Neymar klubot váltana a nyáron. Az ismertebb fogadóirodák közül az Unibet például 6.00 szorzóra tippeli Neymar nyári klubváltását a Chelsea-be.

Viszont nem egyedül Neymar az egyetlen szupersztár, aki körül folynak találgatások. Robert Lewandowski a másik nagy kérdés. A Bayern München csatára ugyanis szívesen kipróbálná magát egy új csapatban, egy új bajnokságban. Itt nincs annyira sok csapat a képben, ugyanis, ha Lewandowski klubot vált, akkor minden bizonnyal az FC Barcelona lesz a befutó, amire egyre nagyobb is az esély. Érdekes lenne Lewandowski klubváltása, hiszen ő az első dőlni látszó dominó abban a felállásban, ami elindíthatja az európai átigazolási szezonban a nagyágyúk klubváltását is. Ameddig azonban ez meg nem történik, addig maradnak a találgatások és az esélylatolgatások.

Címkék: átigazolás, futball, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről