Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. December 24. 09:48, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

A legtöbben könyvet és játékot vásárolnak karácsonyra

A legtöbben könyvet és játékot vásárolnak karácsonyra

A legtöbben könyvet és játékot vásárolnak ajándékként a karácsonyi időszakban, az ilyen üzletek forgalmának mintegy 50 százaléka nem ritkán a decemberi időszakban keletkezik

- mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán. Vámos György hozzátette, hogy mindemellett természetesen műszaki cikk, ruházat és illatszer is nagymértékben fogy, egyes kereskedők a decemberi forgalmuk kétszámjegyű növekedésére számítanak az előző évhez képest.

A főtitkár szerint a kiskereskedelmi forgalom volumene számottevően emelkedik az idén, ezzel már harmadik éve bővül a kiskereskedelem. Tavaly a forgalom több mint 6 százalékkal növekedett.

Megjegyezte, hogy az élelmiszerek eladásai az átlagnál lassabban, 3-4 százalékkal emelkedhetnek decemberben a tavalyi évhez képest. Az online kiskereskedelmi forgalom viszont átlagosan mintegy 30 százalékkal bővül annak eredményeként, hogy felnőtt egy olyan nemzedék, amelyik beleszületett az internetbe.

Vámos György emlékeztetett, hogy a boltok csütörtökön 12 óráig lehetnek nyitva, de a 200 négyzetméternél kisebb üzletek még zárvatartási időszakban is üzemelhetnek. Úgy vélte, hogy mivel jobban megy a kereskedelem, az üzletek kevesebb akciót hirdetnek, hiszen nincsenek erre rászorulva.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.