Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2021. Július 27. 08:04, kedd | Helyi

A MAGYAR NEMZET ÖSSZETARTOZÁSA

A MAGYAR NEMZET ÖSSZETARTOZÁSA

A Magyarok kenyere rendezvény augusztus 20-hoz, az új kenyér ünnepéhez kapcsolódó program, mely kifejezi a magyar nemzet összetartozását és jelentős a karitatív szerepe is.

Dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, földügyi kormánybiztos arról is beszélt, hogy a program indulásának évében mintegy 10 tonna búzát gyűjtöttek, s tavaly már minden eddiginél több adomány érkezett a magyar gazdáknak köszönhetően, akik közel 1100 tonna búzát ajánlottak fel mintegy 100 ezer rászoruló részére.

F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő is azt hangsúlyozta, hogy a Magyarok Kenyere programmal ébren tartja azt a gondolatot, amely a búzához kötődik, hiszen a megszentelt kenyér minden esetben az életet jelenti. A nemzeti összefogás nagyszerű példáját biztosítja a program, különösen igaz ez megyénkben és Karcagon, ahol a gazdák összefogása, hozzáértése garantálja azt, hogy továbbra is ott legyünk a magyar búzatermelés élén.

Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke elismeréssel szólt a programról, mely idén is bizonyára megmozgatja a gazdákat megyénkben. Az augusztus 20-án az új liszt adományból készült új kenyér pedig jelképesen lezárja az aratást, amely ebben az évben az szélsőséges időjárás miatt nem volt könnyű éve a gazdáknak.

Szepesi Tibor polgármester megköszönte a szervezőknek, hogy Karcag adhatott otthont a mai rendezvénynek, ezzel is elismerve, hogy az itt élő gazdák az elmúlt években rekord mennyiségű búzaadományt ajánlottak fel a rászorulóknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.