Városlista
2021. január 28, csütörtök - Károly,

Hírek

2012. Március 16. 14:17, péntek | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

A második edzésen Schumacher volt a leggyorsabb

A második edzésen Schumacher volt a leggyorsabb

Bár az Ausztrál Nagydíj második, másfél órás szabadedzése nagy része a pálya száradásának figyelésével telt, a tréning utolsó negyedórájában, amikorra felszáradt az aszfalt, igazi tűzijáték alakult ki.

A pilóták ebben az időszakban akarták bepótolni az elvesztegetett időt, szinte mindenki a pályán volt. Nagy igyekezetében több versenyző is össze-vissza csúszkált a pályán, az első helyért pedig külön csatát vívott Michael Schumacher és Nico Hülkenberg – a hétszeres világbajnok járt sikerrel.

Ha van szabadedzés, amelyre igaz, hogy az eredményeiből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, akkor az Ausztrál Nagydíj második pénteki tréningje az volt. Amikor gyorsult a másfél óra alatt fokozatosan felszáradó pálya, és mindenki igyekezett megismerni a sima felületű gumikat is,kész káosz termett: nagy igyekezetében több pilóta is megcsúszott, a többiek lélekjelenlétén múlt, hogy nem történt karambol.

A „szlalomozók” közül Nico Hülkenberg és Michael Schumacher volt a legügyesebb, a hétszeres világbajnok egy tizeddel fiatal honfitársa előtt zárt az élen, a harmadik helyezett Sergio Pérez lemaradása több mint egy másodperc volt, a hatodik Paul di Restáé több mint kettő, a vb-címvédő Sebastian Vettel pedig három másodperccel zárt Schumi mögött a 10. helyen.

Mivel várhatóan Hülkenberg és Pérez is esélytelen a dobogóra, ez az eredmény nem sokat mond, s elsősorban a lágy gumik és a könnyű autó használatának tudható be. Az erőviszonyok felvázolására mindenképpen várni kell.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 26. 05:12, kedd | Sport

Demanding special stages of the WRC in Croatia are a real challenge for the best rally drivers

One of the most attractive competitions in the world takes place April 22 to 25, 2021.

2021. Január 04. 12:04, hétfő | Sport

Tamás Gyula és a 2020-as rallysport

Idén hat autóversenyen láthattuk Tamás Gyula raliversenyzőt.

2020. December 31. 18:00, csütörtök | Sport

Juhász Csabi a Szilveszteri Kakucs Ring Kupán

Szilveszter Kakucs Ring Kupa - 2020.12.28. - Kakucs Ring - Juhász Csaba - Juhász Média Kft - Renault Clio R3.

2020. December 31. 14:07, csütörtök | Sport

Csak egy kör adatott meg

Bencs Gábor Juhász Csabi alkalmi navigátora most visszaült eredeti helyére az öccse, Zoltán mellé.