Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2022. Január 27. 06:45, csütörtök | Helyi

A NAGYMAMÁJÁT RABOLTA KI

A NAGYMAMÁJÁT RABOLTA KI

A Jászberényi Járási Ügyészség bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat egy Jászapátiban élő férfi ellen.

A férfi 2021 nyarán a saját nagyanyját rabolta ki.

A vádirat szerint a 28 éves férfi 2021. augusztus 19-én kora délelőtt meglátogatta 85 éves, törődött egészségi állapotú nagymamáját annak Jászapáti otthonában. A pénzszűkében lévő unoka egy aranyozott karkötőt ajánlott megvételre az idős asszonynak, aki nem akarta a bizsut megvenni. Ezt követően a fiatal férfi közölte, hogy pénzre lenne szüksége, de a nagyszülő szabadkozott, azt mondta nincs pénze. Erre a férfi a fotelban ülő idős hölgyhöz lépett és megpróbálta levenni a nyakláncát, de a sértett eltolta a kezét. Ekkor a számottevő erőfölénnyel bíró fiatal férfi lefogta az idős nő védekezésre emelt kezét, elvette a nyakláncot. A nő tiltakozott, megpróbált felállni, de unokája visszalökte a fotelba, majd távozott a lakásból.

A járási ügyészség vádiratában börtönben letöltendő szabadságvesztés büntetés kiszabására és közügyektől történő eltiltásra tett indítványt.

Az ügy a Jászberényi Járásbíróságon folytatódik.

A férfi letartóztatásban várja a bíróság előkészítő ülését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.