Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. November 16. 04:00, csütörtök | Helyi

A NEVELŐKÖZÖSSÉG IS KÖSZÖNTÖTTE SZEPESI TIBOR POLGÁRMESTERT

A NEVELŐKÖZÖSSÉG IS KÖSZÖNTÖTTE SZEPESI TIBOR POLGÁRMESTERT

Az idei őszi óvodai nevelési értekezletre a Madarász Imre Egyesített Óvoda Zöldfa úti Tagintézményében került sor.

Az értekezleten jelen volt Szepesi Tibor polgármester, akit a nevelőközösség is köszöntött a nemrégiben elnyert Az év polgármestere cím miatt.

-A mai nap folyamán a program kezdetén eltérünk a szokásos menetrendtől, ugyanis köszöntésre kerül sor. Mint ismeretes Szepesi Tibor Karcag város polgármestere nyerte el idén Az Év polgármestere címet. A nevelőközösségünk nagyon büszke rá és arra a rangos díjra, amit Zalaegerszegen vethetett át a városi polgármesterek randevúja elnevezésű rendezvényen. A köszöntést követően három fő témát érintünk majd az értekezlet adta keretek között. Beszélünk majd a 2024-ben bevezetésre kerülő oviKRÉTA rendszerről, a köznevelés változásairól, az új pedagógus-életpálya-modell kapcsán megváltozott törvényről, végül módszertani jó gyakorlatokat fogunk megismerkedni, amelyet igyekszünk minél hatékonyabban alkalmazni majd mindennapi nevelő munkánk során-mutatott rá, az intézményvezető.

Szepesi Tibor polgármester a megemlékezést követően megköszönte a jókívánságokat, majd arról beszélt, hogy az óvodai élet mindennapjaihoz a Karcag Városi Önkormányzat igyekszik minél hatékonyabban hozzájárulni. Legyen szó akár nagyobb léptékű óvoda fejlesztésről, vagy a mindennapokban is legalább ugyanolyan fontos apróbb megoldásokra váró helyzetekről.

-Fontos számunkra az óvoda, a benne dolgozók és természetesen a jövő; a jövőt pedig a gyermekek adják. Igyekszünk mindent megtenni azért, hogy a gyerekek minél komfortosabb körülmények között, minél több
lehetőséget biztosítva nekik éljék az intézményben a mindennapjaikat-mondta el a városvezető.

A program további részében az óvodapedagógusok tanácskozása vette kezdetét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.