Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Február 27. 15:11, szerda | PR

A pendrive-ok szerepe a mindennapjainkban

A pendrive-ok szerepe a mindennapjainkban

A pendrive-ok okos kis életünk elengedhetetlen apró tartozékai. A kis eszköz USB porton keresztül működik, és rengeteg méretben a rendelkezésünkre áll.

A pendrive-okat használhatjuk film, video, fotó, zene, dokumentum gyors másolására és kellő körültekintéssel biztonságos szállításra is. A rendszert támogatják a tv-k, autósrádiók, médialejátszók, laptopok, asztali gépek, Androidos mobilok és tabletek, nyomtatók, routerek, kártyaolvasók és számos további eszköz. Napjainkban elérhető már az 512 GB tárhelyű pendrive is. Mivel mozgó alkatrész nincs benne, így a meghibásodási arány minimális.

Adatvesztés elkerülése pendrive-okon

Nagyon fontos a biztonságos szállítás. A pendrive-ok félvezető elemekből épülnek fel, ezért árnyékolt és erős mágneses terekben sérülhetnek. Ilyen terekkel találkozhatunk a metrón, villamos pályán, orvosi gépek közelében, reptereken, sőt, egyes háztartási gépek közelében is.

Ugyanez a jelenség volt tapasztalható a floppy lemezeknél is korábban, de azok nagyságrendekkel sérülékenyebbek voltak. Érdemes a meghajtót is tokban tárolni, vagy eleve fizikai védelemmel ellátottat vásárolni. De a legbiztosabb, amit tehetünk, hogy a hordozható eszközön csak a dokumentumaink másolatát tartjuk.

Fizikai védelmet nyújtó pendrive-ok

A piacon a tradicionális Kingston mellett már a Samsung és az ADATA van a problémákra legjobban felkészülve. Az ő modelljeik között jócskán találhatunk ütés, édes- és sósvíz álló, és rezgésálló modelleket is. Valamint egyes darabok felkészültek már a mágneses térrel és a röntgennel szemben is.

A pendrive szabványok

Először volt az USB1.0-1.1, majd az USB 2.0, aztán kijött az USB 3.0, de napjainkban elérhető az USB 3.1 és az USB3.1 GEN2 is. A szabványszámok növekedésével a pendrive-ok sebessége is felfelé változott. Mára már szupergyors pendrive-okat is találhatunk a piacon.

Csatlakozók

Az USB adatátviteli szabványt minden USB porttal felszerelt TV ismeri. Smart TV-hez ideálisabb nagyobb kapacitású és közepes gyorsaságú pendrive-ot vásárolni. Jó választás lehet erre a célra a Samsung Duo Plus 32GB pendrive. Mérete és sebessége miatt az okos TV-kel kiváló párost alkotnak.

A DVDolcson.eu ügyfélszolgálata szívesen áll vásárlói rendelkezésére technikai ismeretekkel és tanácsokkal is, mely meg fogja könnyíteni az okos és jó választást a termékek között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.