Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Április 11. 07:05, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

A randizás tudományos háttere

A randizás tudományos háttere

A szerelem megtalálása bonyolult érzelmi ügy. Sok ember nem tudja, hogy e mögött egy egész tudomány áll.

Dr. Amir Levine, new york-i pszichiáter és kollégája Rachel Heller leírják mi a legjobb útvonal, melynek követésével eljuthatunk a szerelemig és kiteljesedett, hosszú távú kapcsolatba kerülhetünk - számol be a Fox News.

Hogyan találjuk meg a hozzánk illő személyt, aki mellett jól érezzük magunkat és aki befolyásolja testünk biológiáját? A kutatók arra jöttek rá, hogy három fő irányvonal létezik, ami meghatározza a leendő partnerrel való kapcsolatunkat - ha ezeket arányosan tudjuk követni, jó eséllyel sikeresek is lehetünk.

Az egyik az idegesség. Ha idegesek vagyunk, egyre közelebb szeretnénk lenni szerettünkhöz, de ezzel egy időben túlságosan is 'őrködőek' leszünk. Folyamatosan azon aggódunk, hogy vajon a másik szeret-e.

A második irány az elkerülés. Kapcsolatban szeretnénk lenni, de amikor túl közel kerülünk valakihez, valami furcsa történik. Elkezdjük kényelmetlenül érezni magunkat és eltaszítjuk a másikat magunktól.

A harmadik probléma pedig a biztonság. Azok az emberek, akik biztosak érzéseikben, és magukban, gyakran könnyűvérűek.

Ha jobban megvizsgáljuk ezt a három fő irányvonalat, könnyen rájöhetünk hol a probléma és mire kell odafigyelni ahhoz, hogy megfelelően fel tudjunk építeni egy kapcsolatot. A jó hír az, hogy az emberek 55 százaléka biztos magában, 20 százalékuk ideges és 25 százalékuk elkerülő típus.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.