Városlista
2024. június 2, vasárnap - Anita, Kármen

Hírek

2022. Április 02. 05:00, szombat | Helyi

A SISTAKIG ÚJUL MEG A CSAPADÉKVÍZ ELVEZETŐ RENDSZER

A SISTAKIG ÚJUL MEG A CSAPADÉKVÍZ ELVEZETŐ RENDSZER

Újabb milliárdos beruházás indul a városban, erről a napokban írták alá a tervezői szerződést. A részletekről Szepesi Tibor polgármestert kérdeztük.

Európa Uniós forrásból a csapadékvíz-elvezető rendszer újul meg a városközpont és a katolikus városrész, egészen a Sistakig.

- A megnyert pályázat első közbeszerzésén túl vagyunk, kiválasztottuk azt a tervezői csapatot, aki megtervezi és az engedélyes kiviteli terveket elkészíti, hogy a kivitelezés év elején elkezdődhessen.Négy hónap múlva kezünkben lesznek a kész tervek, amellyel az engedélyezési eljárást meg tudjuk kezdeni, majd kiválasztani a kivitelezőt - mondta a városvezető.

A csapadékvíz-elvezető rendszer problémája hosszú évtizedekre vezethető vissza, tehát idő kell ahhoz is, hogy átnézzék a szakemberek merre lejt az az utca, hova kell elvinni, mekkora csapadékmennyiséggel kell számolni, hány árteret kell megújítani, milyen mélynek kell lennie az ároknak. Ez kezdődik most, aztán jön a kivitelezés.

Nagyságrendileg egymilliárdos beruházás végén a Sistaknál kialakítandó záportározó egyfajta közösségi célt is szolgál majd. Olyan parkot alakítunk ki, a csapadékvíz megnyugtató rendezésén túl, amely a közösséget is egy picit tudja formálni - fogalmazott Szepesi Tibor.

Most négy hónapja van a tervezői csapatnak a terveket elkészíteni, ugyanennyi idő az engedélyezési eljárás, s 2023 elején elindul a kivitelezői munka, ami nyár végére, őszre elkészül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 02. 08:00, vasárnap | Helyi

BETONÜZEM ÉPÜL

Hatvan százalékos készültségben van a leendő karcagi betonüzem, ahol Európában is párját ritkító technológiával modulházakat gyártanak jövőre.

2024. Június 01. 15:00, szombat | Helyi

ABÁDSZALÓKRA IS MEGÉRKEZTEK A NOTEBOOK-OK

Az abádszalóki iskolások is hozzájutottak azokhoz a tanulást segítő elektronikus eszközökhöz, amelyeket az Európai Unió és Magyarország Kormánya együttműködésében valamennyi iskolás megkap.

2024. Június 01. 07:00, szombat | Helyi

ÚJ KIÁLLÍTÁS A RÓNAI MALOMBAN

Székelyország átköltözött Kunországba. Sz. Kovács Géza festményeiből nyílt kiállítás a Rónai Malomban.

2024. Május 31. 16:00, péntek | Helyi

MUNKAHELYTEREMTÉS ÉS A NÉPESSÉG MEGTARTÁSA A CÉL

Kunmadaras Nagyközség Önkormányzata a „Kunmadaras ipari terület fejlesztése II. ütem” című projektjének megvalósítására az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból