Városlista
2023. január 29, vasárnap - Adél

Hírek

2012. Augusztus 23. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A sok víz károsíthatja a szervezetet

A sok víz károsíthatja a szervezetet

A víz létfontosságú ital, azonban végzetes is lehet, ha nem kellő odafigyeléssel fogyasztja. A folyadék pótlása elengedhetetlen, de ezt sem szabad eltúlozni - írja a The Nation online kiadása.

Fontos, hogy csak akkor igyon, ha tényleg szomjas, csak azért mert azt mondják, jót tesz az egészségnek, ne igya túl magát, mert az megterheli a szervezetet. Ez talán meglepő lehet, hiszen sokan azt állítják, a víz jót tesz a szervezetnek, mert áttisztítja a test egészét.

Dr. Ambrose Eromosele háziorvos szerint amennyiben valaki több vizet iszik, mint amennyire a szervezetének szüksége van, megnöveli a test teljes vérmennyiségét. Ezért a szervezet annak módját fogja keresni, hogyan szabaduljon meg a felesleges vízmennyiségtől. Emiatt a vese 'túlórázni' fog, hogy kiszűrje a felesleges vizet, emellett túl nagy nyomás nehezedik a szívre és más szervekre is.

Amikor pedig a vese nem képes elég gyorsan kiszűrni a felesleges vizet, a sejtek megdagadhatnak és az agy mérete is megnőhet.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 24. 06:33, kedd | Életmód

Számítógépes vezérlésű irodaszéket fejlesztettek Erdőkürtön

Számítógépes vezérlésű, aktív irodaszéket fejlesztett a C3D Műszaki Tanácsadó Kft. a Nógrád vármegyei Erdőkürtön - tájékoztatta a kft. tulajdonos ügyvezető igazgatója az MTI-t.

2023. Január 23. 15:27, hétfő | Életmód

Sikeres a magyarországi robotsebészeti program

2023. Január 23. 15:25, hétfő | Életmód

Dollármilliókért kelhet el egy pajtában talált Anthony van Dyck-kép

Akár hárommillió dollárért is elkelhet Anthony van Dyck 17. századi flamand mester egy olajfestménye, amely egy New York állambeli farm pajtájából került elő, és amelyet 600 dollárért vett meg egy műgyűjtő.

2023. Január 19. 14:29, csütörtök | Életmód

Február elején ér földközelbe a Magyarországról is látható üstökös

Február elején ér földközelbe a zöldes fényben derengő C/2022 E3 (ZTF) nevű üstökös, amely Magyarországról is látható lesz.