Hírek
2013. Február 09. 05:00, szombat |
Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség
A sült ételek növelik a stroke kockázatát
Azoknál, akik rendszeres sült ételeket esznek és cukros üdítőitalokat fogyasztanak, megnő a stroke kialakulásának kockázata - számol be a Fox News. Ez az első átfogó tanulmány, amely az étkezési szokások és a szélütés kialakulása közötti kapcsolatot vizsgálta.
A sült ételek, mint a hasábburgonya, a hamburger, a feldolgozott húsok, a hamburger, valamint a cukros üdítőitalok megnövelik a szélütés kialakulásának kockázatát is. Az eredmények azt mutatták, hogy azok, akik hetente legalább hatszor fogyasztják az említett ételeket, azoknak 41 százalékkal nagyobb az esélyük a stroke kialakulására összehasonlítva azokkal, akik legfeljebb havonta egyszer esznek ilyen jellegű ételeket.
Ezzel szemben azoknak, akik zöldségben-és gyümölcsben, halakban és teljes kiőrlésű gabonákban gazdag étrendet folytatnak, 29 százalékkal kisebb a kockázatuk a stroke kialakulására.
Ezek érdekelhetnek még
2025. November 24. 07:25, hétfő | Életmód
Tartja vezető helyét a Toyota a magyarországi újautó-piacon
A Toyota mintegy 14 ezer autót adott el az idén október végéig a magyarországi újautó-piacon, az év végéig eladásai elérhetik a 17 ezret is, ezzel várhatóan megtartja első helyét a márkák között.
2025. November 21. 07:27, péntek | Életmód
ELTE: 3,3 billió fokos plazmával reprodukálták az ősrobbanás utáni fiatal Univerzumot
2025. November 21. 07:26, péntek | Életmód
Az OTP Bank felmérése szerint látványosan növekszik a fiatalok pénzügyi tudatossága
2025. November 20. 07:31, csütörtök | Életmód
A következő hetekben pengevékony egyenesként fog látszódni a Szaturnusz gyűrűrendszere
A következő hetekben olyan látvány várható, amelyre 13 évig nem lehet újra számítani, ugyanis a Szaturnusz különleges gyűrűrendszere majdnem teljesen éléről, egy pengevékony egyenesként fog látszódni

