Hírek
2013. Február 09. 05:00, szombat |
Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség
A sült ételek növelik a stroke kockázatát
Azoknál, akik rendszeres sült ételeket esznek és cukros üdítőitalokat fogyasztanak, megnő a stroke kialakulásának kockázata - számol be a Fox News. Ez az első átfogó tanulmány, amely az étkezési szokások és a szélütés kialakulása közötti kapcsolatot vizsgálta.
A sült ételek, mint a hasábburgonya, a hamburger, a feldolgozott húsok, a hamburger, valamint a cukros üdítőitalok megnövelik a szélütés kialakulásának kockázatát is. Az eredmények azt mutatták, hogy azok, akik hetente legalább hatszor fogyasztják az említett ételeket, azoknak 41 százalékkal nagyobb az esélyük a stroke kialakulására összehasonlítva azokkal, akik legfeljebb havonta egyszer esznek ilyen jellegű ételeket.
Ezzel szemben azoknak, akik zöldségben-és gyümölcsben, halakban és teljes kiőrlésű gabonákban gazdag étrendet folytatnak, 29 százalékkal kisebb a kockázatuk a stroke kialakulására.
Ezek érdekelhetnek még
2025. December 26. 09:22, péntek | Életmód
XIV. Leó pápa: megváltozna a világ, ha segítenénk a gyengéknek és az elnyomottaknak
2025. December 26. 09:20, péntek | Életmód
Steinbach József: Jézus képes mindenféle életvihar közepette is csendességet teremteni
Az a Jézus, aki az első karácsonyon megszületett, képes mindenféle lehetetlen, emberileg tehetetlennek tűnő életvihar közepette is nagy csendességet teremteni
2025. December 25. 10:27, csütörtök | Életmód
Agrometeorológia: nagy szükség lenne a földeken a hóra és a hidegre
A földeken nagy szükség lenne a hóra és a hidegre, de a december őszi, borongós, enyhe időt hozott és még fagy is csak mutatóban volt - írta a HungaroMet Zrt. szerdai agrometeorológiai elemzésében.
