Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Április 07. 20:02, péntek | Helyi

A szakoktatás jövőjéről tárgyaltak

A szakoktatás jövőjéről tárgyaltak

Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter beszédében arról szólt, hogy az agrárszakképzés több mint kétharmada, az agrár tárca fenntartású iskolákban folyik...

A jövő szakképzése - a szakképzés jövője címmel szerezett konferenciát a Karcagi Szakképzési Centrum szervezett március 31-én a Déryné Kulturális Központba, ahol Pardi Sándor főigazgató köszöntője után Kovács Szilvia alpolgármester szólt a helyi képzésről, majd Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerő-piacért és képzésért felelős államtitkára, arról is beszélt, hogy a képző intézményeknek és a munkaadóknak összehangoltan kell dolgozniuk azért, hogy megfelelő szintű legyen a fiatalok oktatása.

Annyira sokrétű a duális képzés, a felnőtt oktatás, hogy meg kell szüntetni a megyén belüli párhuzamosságokat, hogy az adott szakmát a lehető legjobb feltételek mellett tanulhassák az érdeklődők - mondta a szakember, majd előadások hangzottak el a szakképzett fiatalok megyebeli elhelyezkedési lehetőségeiről éppúgy, mint az első szakmás vagy duális képzésről és a munkaerő piac keresleti oldalának elvárásairól is. Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter beszédében arról szólt, hogy az agrárszakképzés több mint kétharmada, az agrár tárca fenntartású iskolákban folyik, ami lehetőséget biztosít arra, hogy a jól képzett fiatalok számára vonzó pálya legyen a jelenleg munkaerő hiánnyal küzdő mezőgazdaság.

Címkék: Karcag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.

2024. Április 23. 12:38, kedd | Helyi

VÍZVISSZATARTÁSSAL KÉSZÜLNEK AZ ASZÁLYRA

A KÖTIVIZIG működési területén a medrekben, tározókban, holtágakban, halastavakban visszatartott, illetve tározott vízkészlet meghaladja a 298 millió köbmétert.

2024. Április 23. 11:30, kedd | Helyi

ELKAPTÁK A TISZABURAI DÍLERT

Egy 47 éves férfi helyi lakosoknak árulta a kábítószert. A rendőrök őrizetbe vették, a bíróság elrendelte a letartóztatását.