Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Április 15. 05:00, szombat | Helyi

A SZENTANNAI LEGFRISSEBB HÍREI

A SZENTANNAI LEGFRISSEBB HÍREI

Gyökeres Sándorral, a Szentannai Sámuel Református Gimnázium Technikum és Kollégium igazgatójával beszélgettünk arról, hogy milyen sikereket értek el az elmúlt időszakban a diákjaik.

- Sok versenyen voltak már az elmúlt időszakban is és még soknak lesz a döntője.
- A tanév elején még nem is gondoltam, hogy milyen mozgalmas és sokszínű tanév kezdődik. Nagyon sok szép eredményt értünk el. Azt mondhatom annak ismeretében, hogy milyen sok oktató-nevelő és tanulói munka van e mögött, s most úgy tűnik ezek az eredmények kezdenek megjelenni.

A magyarországi technikumokat a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal a közhiteles adatai alapján egy pontszámmal látta el és készítettek egy "technikumi rangsort". Ennek az alapja a tanuló létszám, bemeneti mérések és a kimeneti mérések eredményei, tehát hozzáadott érték, illetőleg az érettségi vizsga, az évismétlők száma, a digitális eszközök ellátottsága. Ezek alapján büszkén mondhatom, hogy intézményünk bekerült a TOP 100-as listába, amely a www.oktatas.hu honlapon is megjelent. Ez alapján a 73. helyen vagyunk, örömteli, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei technikumok listájában az első helyre került intézményünk.

-Ez több éves munka eredménye és nem pillanatszerű dolog, hanem sok-sok tanári és tanulói munka eredményezte meg, vagy előzte meg. Nagyon szép eredményeket értünk el a versenyek területén, itt a megyei angol versenyt említeném, ahová bejutott egy tanuló. Ez majd a Varga Katalin Gimnáziumban kerül megrendezésre. A Károli Gáspár Egyetemen a német nyelvi versenyen vehettek részt a tanulóink. Itt szintén döntőbe jutottak és szép eredményeket értek el. A Mc Donald's Fair Play Kupa leány labdarúgó verseny megyei döntőjébe szintén bejutottak, ami Jászberényben kerül megrendezésre. Az ép testben ép lélek a Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központ szervezésében egy testnevelés elméleti verseny volt, ahol megyei verseny, ahol tanulóink az első és a negyedik helyezést hozták el. A Honvédelmi Sportszövetség által kiírt egészségügyi verseny megszervezés megrendezésére Sátoraljaújhelyen kerül sor. Ezen is részt veszünk, ahol a szakmai vizsgatárgyak országos versenyére bejutott három tanulónk, kettő gépésztechnikus és egy környezetvédelmi technikus. Az országos szakmai tanulmányi verseny Makón kerül megrendezésre. Döntőbe jutott szintén egy mezőgazdasági gépésztechnikus tanuló. A legértékesebb a Mezőgazdasági Gépforgalmazó Országos Szövetség által szervezett csapatverseny volt. Hat csapatunk jutott be, az első, második és a hatodik helyezést hozták el tanúink. A Karcagi Kutatóintézet fennállásának 75. évfordulója alkalmából kiírt tanulmányi versenyen szintén nagyon szép eredményeket hoztak el a tanulóink. Két kategóriában egy első, harmadik és egy második helyezést értek el. Előttünk van még a kihívásnak a rendészeti csapatverseny. Ezután kerül megrendelésre a Nagykun Diák Sportviadal Kunhegyesen április 20-án és 21-én, amelyre iskolánk is készül.

- Ezek igen szép versenyeredmények. Szeptemberben pedig új diákok is érkeznek a Szentannaiba.
- A kiértesítési kötelezettségünk április 28, mint rögzített időpont, de nyilván hamarabb megkapjuk az eredményeket a központból. Úgy gondolom, hogy ezt határidőre meg tudjuk tenni. Hogy a beiskolázási munkánk mennyire volt sikeres, azt még nem merném megjósolni, hiszen végleges eredményeink nincsenek, de jelentkezési lapok szép számmal érkeztek. A mezőgazdasági gépésztechnikus területünk népszerű, nagyon szép tanulmányi átlagokkal jelentkeztek tanulók is, alig van 4-es alatti tanulmány átlag. Jön fel a honvéd kadét program, a belügyi rendészeti, de a többi szakra is vannak jelentkezéseink.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.

2024. Május 03. 09:03, péntek | Helyi

JÓVAL HAMARABB ÉRT BE AZ EPER

Előbb vagy utóbb minden tavasszal elérkezik az eperszezon, de az igazi ínyencek számára csak akkor indul, amikor megjelenik a magyar eper a piacokon.