Városlista
2021. január 20, szerda - Sebestyén

Hírek

2012. Május 25. 07:03, péntek | Belföld
Forrás: STOP / hvg.hu

A Sziget jegyeit már árusítják - nem lesz csökkentés

A Sziget jegyeit már árusítják - nem lesz csökkentés

Nem csökken a Sziget-jegyek ára akkor sem, ha a gazdasági bizottság módosítójának köszönhetően 27 százalék helyett kedvezményes, 18 százalékos kulcs alá sorolják a fesztiválok belépőjegyeit.

Gerendai Károly, a Szigetet, a VOLT-ot és a Balaton Soundot szervező Sziget Kft. tulajdonosa a hvg.hu-nak nyilatkozott arról, hogy a parlament gazdasági bizottsága olyan módosítót nyújtott be, amellyel a szabadtéri zenés-táncos rendezvények, vagyis a fesztiválok belépőjegyének áfáját - a jelenlegi 27 helyett - a kedvezményes 18 százalékos áfakulcsba sorolná. Rogán Antal bizottsági elnök az áfakulcs csökkentését azzal indokolta, hogy biztosítani kell "a nemzetközi jelentőségű szabadtéri zenei fesztiválok" versenyképességét.

Az idei Sziget-jegyek azonban ettől nem lesznek olcsóbbak - mondta Gerendai Károly. Nem tudják levinni a jegyek árát, hiszen már javában árusítják, és a versenyképességüket azzal nem növelnék, ha a könnyítést továbbadnák a közönségnek. A Sziget Kft. vezetője szerint a kisebb közteherrel inkább arra nyílik majd lehetőség, hogy jobb rendezvényeket szervezhessenek.

hvg.hu / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 20. 16:01, szerda | Belföld

Három hét múlva fizetik a 13. havi nyugdíj első részletét

Három hét múlva, február 12-től kapják meg a nyugdíjasok a 13. havi nyugdíj első részletét - jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

2021. Január 20. 13:01, szerda | Belföld

Már 1 millió 755 ezren regisztráltak az oltásra

Már 1 millió 755 ezren regisztráltak a koronavírus elleni oltásra interneten és postai úton - közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán.

2021. Január 20. 11:00, szerda | Belföld

Európai Bizottság: nyárig be kell oltani a felnőtt lakosság 70 százalékát

Az Európai Unió tagállamainak fel kell gyorsítaniuk a koronavírus elleni oltást, a járvány visszaszorítása érdekében márciusig a 80 év felettiek,

2021. Január 20. 09:57, szerda | Belföld

Óriási kannabiszültetvényt számoltak fel a rendőrök Remeteszőlősön

Csaknem ezer tőből álló kannabiszültetvényt számoltak fel hétfő kora reggel egy remeteszőlősi ház pincéjében - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.