Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2024. Február 25. 08:00, vasárnap | Helyi

A TALENTUM OVIBAN JÁRT A CSIGA DUÓ

A TALENTUM OVIBAN JÁRT A CSIGA DUÓ

A farsangi időszak végéhez közeledve látogattak el a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola és Talentum Óvodába a Csiga Duó gyermekzenekar tagjai, akik dalaikkal jókedvre derítették az intézmény apraját-nagyját.

Fergeteges farsangi hangulatot varázsoltak a szegedi Csiga Duó gyermekzenekar tagjai a Karcagi Nagykun Református Általános Iskolába és Talentum Óvodába. Az interaktív zenés gyermekműsorral a duó sok ezer kisgyermek arcára varázsolt már mosolyt, hiszen a fesztiválok, városi rendezvények, falunapok, óvodai programok állandó fellépői az év minden időszakában. A gyerekek a karcagi intézményben is szinte kívülről fújták az összes dalt és szemmel láthatóan nagyon jól
érezték magukat az interaktív műsor során. A részletekről Földváriné Simon Ilona Annát, a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola és Talentum Óvoda intézményvezetőjét kérdeztük.

Földváriné Simon Ilona Anna
-A farsangi időszak zárásaként hívtuk ide az óvodánkba és az iskolánkba a Csiga-duó gyermekzenekart. A gyermekzenekar tagjai Szegedről érkeztek, és van is ismeretségünk, tehát van Karcaghoz kötődésük, tehát nagyon jó kapcsolatot alakítottunk ki. Három fellépés lesz a mai napon. Az óvodás gyerekeket hívtuk meg erre a műsorra, az első, második évfolyamosokat, illetve a 3- 4. évfolyamosok fognak jönni 14 órára.

Az intézmény vezetője hozzátette, a zenekar tagjai igazán kreatívak, és hamar megtalálják a közös hangot a gyerekekkel, ezért is esett rájuk a választás, mint fellépő, a farsangi időszak végéhez közeledve.

A műsor, amit végig néztem, interaktív és fergeteges volt. Nyilván a farsangra emlékezteti a gyerekeket, egy kis összefoglalóval, egy kis néphagyománnyal kezdenek és a végén, miután Meseországba kalauzolták a gyerekeket, onnan visszaérkeztek ide az óvodába, illetve az iskolába. Egy fergeteges tánc zárja ezt a farsangi mulatságot. A gyerekek remekül érzik magukat, talán lehet is egy kicsit hallani, hogy tényleg nagyon élvezik és nagyon jó a hangulat. A zenekar tagjai pedig nagyon kreatívak, ötletesek, tényleg az életkori sajátosságoknak megfelelően. Egy igazi farsangzáron vagyunk most jelen.

Narráció: Az előbbi képek ékes bizonyítékai annak, hogy milyen hangulatban is telt a Csiga Duó gyermekzenekar szórakoztató műsora az intézményben. Minden gyermek arcára sikerült mosolyt csalni és ez a legfontosabb.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.