Városlista
2022. szeptember 25, vasárnap - Eufrozina

Hírek

2012. Augusztus 08. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A terhesség alatti szex a legjobb?

A terhesség alatti szex a legjobb?

Talán a természet jutalma, hogy bár a terhesség sok szempontból nehéz, de ez a kilenc hónap a legjobb a szexuális élet tekintetében - írja a Fox News. Cikkünkből kiderül, hogy mi áll az élettani jelenség mögött.

Dr. Ruslana Kadze, szülész-nőgyógyász ezt azzal magyarázza, hogy a kismedence fokozott véráramlása vérbőséget okoz a nemi szerv környékén. Ez okozhatja, hogy a nők ilyenkor jobban szeretik a szexuális együttléteket, mint máskor.

Ugyanakkor a mellek is érzékenyebbek, különösen az első trimeszter alatt, ezért ilyenkor általában azt sem szeretik, ha hozzájuk érnek. Viszont ez a második trimeszterre általában elmúlik.

Természetesen a kérdésben van némi ellentmondás, ugyanis sokszor nem ajánlott a terhesség alatti szex. Egyébként, ha csak az orvos nem mondja, a szex nem káros a babára nézve. Ráadásul az együttlétek segítenek a kismamának nyugodtnak maradni és jobban is alszanak tőle. Tehát összességében a terhesség alatti szex biztonságos és egészséges.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 23. 14:44, péntek | Életmód

Hatvan éve nem ragyogott ilyen fényességgel a Jupiter

A Jupiter Nap körüli keringésének legfényesebb szembenállásába kerül szeptember 26-án. Az óriásbolygó 1963 óta most a legfényesebb, legközelebb tizenkét év múlva lesz hasonló a helyzet.

2022. Szeptember 20. 13:47, kedd | Életmód

Évente 153 millió tonna élelmiszert dobnak ki az Európai Unióban

Évente mintegy 153 millió tonna élelmiszert dobnak ki az Európai Unióban, csaknem 15 millió tonnával többet, mint amennyit importálnak - írta kedden a Guardian brit napilap.

2022. Szeptember 19. 13:02, hétfő | Életmód

A Kispál és a Borz jövőre a Budapest Parkban lép fel

A Kispál és a Borz a Budapest Parkban tartja egyetlen jövő évi magyarországi koncertjét május 12-én.

2022. Augusztus 31. 13:07, szerda | Életmód

Szarvasbőgés-hallgató túrákat szervez a Gemenc Zrt.

Elkezdődött a gímszarvasbikák bőgése a gemenci erdőben, a Gemenc Zrt. erdei vasúttal szervez kirándulást a bőgéstől leghangosabb erdőrészekhez - közölte az erdőgazdaság az MTI-vel.