Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Július 29. 10:04, szombat | Helyi

A TERMÉSZET OPERAHÁZA

A TERMÉSZET OPERAHÁZA

MEGNYITOTTA KAPUIT TISZAFÜREDEN

Kovács Sándor a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke az esemény megnyitóján kiemelte, hogy a Tisza-tavi Fesztivál otthonra lelt a térségben és az ország határain belül és kívül egyre nagyobb hírnévnek örvend.

Tiszafüred főterén megtartott péntek délelőtti ünnepségen Kovács Sándor a rendezvény fővédnöke arra emlékeztetett, hogy 2014-ben sokaknak még álomnak tűnt az, amiben Debreczeni Ildikó munkatársaival már akkor hitt: a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál sikeres lehet ebben a régióban! A program - amely a természet, az aktív pihenés és a kultúra ötvözi – azóta valóra váltotta a reményeket, és örvendetes módon mára az ország határain túlnyúló értékeket közvetítő fesztivállá erősödött.

Tiszafüred és a Tisza-tó gazdag nyári programkínálatának fontos eseménye a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál - jelentette be a házigazda település, Tiszafüred nevében Ujvári Imre polgármester. A vendégéjszakák számának rohamos emelkedése is igazolja, hogy az ilyen országos hírű rendezvények miatt is egyre többen választják Tiszafüredet. A növekedéshez a programkínálat mellett természetesen az is hozzájárult, hogy Magyarország második legnagyobb tava a Tisza-tó, és fővárosa Tiszafüred az utóbbi években látványosan megszépült, szolgáltatásaiban fejlődött - hangsúlyozta a település vezetője.

A polgármester megköszönte az ötletgazda-szervezőnek, Debreczeni Ildikónak, hogy ismételten Tiszafüredet választották. Célkitűzésük, hogy a minőségi kultúrát kapcsolják össze az egészséges életmóddal, illetve, hogy minél több hazai és külföldi résztvevővel ismerje meg a Tisza-tó természeti adottságait, madár-és állatvilágát valóra vált és Tiszafüred befogadta a rendezvényt.

A Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál 2017. július 28-i ünnepélyes megnyitóját követően egy különleges operajógán vehettek részt az érdeklődők. Vizin Viktória mezzoszoprán és egy vonós négyes kíséretével, közvetlen a Tisza-tó partján, Sándor Szabolcs zongoraművész által komponált zenéjére, Benkő Ildikó jógaoktató tartott lelki békét és nyugalmat árasztó környezetben jógaórát. A TO'PERA gálakoncertjét idén szabad téren, a tiszafüredi Morotva félszigeten, közvetlenül a Tisza-tó partján rendezik meg, ezzel is jelezve a kultúra és a természet összefonódását. A Gálakoncert rendezője, Radó Denise, Jászai Mari-díjas színésznő. Az est alkalmával közreműködik a Miskolci Nemzeti Színház Zenekara és a szolnoki kiegészített Bartók Béla Kamarakórus, Sándor Szabolcs vezényletével.

A gálán fellépnek: Miklósa Erika koloratúrszoprán, Lajkó Félix hegedűművész, Kristin Sampson szoprán, NYC Operaház, Vizin Viktória mezzoszoprán, Bakos Kornélia mezzoszoprán, Daragó Zoltán kontratenor, Nyári Zoltán tenor, Szegedi Csaba bariton, Dr. Báll Dávid zongoraművész, Péter Szabó Szilvia ének, valamint közreműködik a SINOSZ (Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége), és a Klúg Péter Iskola 18 siket és nagyothalló tanuló jelnyelv tolmácsolásával.

A Gálakoncert tűzijátékkal ér véget, majd azt követően pedig igazi hungarikummal zárul az este: Sóki Ferenc tárogatóművész előadásával.

További információ: http://operaofthenature.com/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.