Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Augusztus 06. 20:26, kedd | Helyi

A Természet Operaháza

A Természet Operaháza

A szervezők hatodik alkalommal várták a minőségi kulturális, zenei, gasztronómiai kikapcsolódásra vágyó érdeklődőket és a turistákat. A három napos eseménysorozatot mások mellett a kormány is kiemelten támogatja.

A Természet Operaháza Fesztivál különlegessége az, hogy a Tisza-tó egyedi természeti környezetében nyújtott zenei és kulturális kikapcsolódást a látogatók számára, miközben lehetőséget teremtett az aktív kikapcsolódásra, túrázásra, kerékpározásra és a helyi gasztronómiai specialitások megkóstolására is.
Egy olyan egyedülálló érték részesei vagyunk, amelyben egymásra talál a természet és művészet.
A EMMI Célja, hogy Magyarország és a Kárpát-medence egyre több fesztivál otthonául szolgáljon, ugyanakkor ezek európai mércével mérve is egyre színvonalasabbá váljanak és minél több érdeklődőhöz jussanak el. Ezért is támogatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma idén is a Tisza-tavi Fesztivált. Az eseményre a tárca 11 millió forint összeget biztosított
A nagyszabású rendezvénysorozattal a szervezők célja ráirányítani a nemzetközi és hazai közönség figyelmét a térség természeti adottságaira, növény- és állatvilágának sokszínűségére, a helyiek vendégszeretetére a Tisza-tó csodálatos természeti környezetét az aktív pihenéssel és a magas kultúrával ötvözve.
A háromnapos programfolyam keretében az érdeklődők a népzenétől kezdve az operáig számos zenei műfaj közül válogathattak.
A magas színvonalra garancia a szervezők munkája és a fellépő művészek személye, akik között ott találtuk Miklósa Erika operaénekesnőt, a Szent Efrém Férfikart, a 100 Tagú Cigányzenekart, a Debreceni Hajdú Táncegyüttest és még sok más előadót.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.