Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Július 15. 15:48, szerda | Helyi
Forrás: JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

A vádlottat 3 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztére ítélték

A vádlottat 3 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztére ítélték

A Szolnoki Járási Ügyészség 2020. július 13-án közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt bíróság elé állította azt a férfit, aki a kihirdetett veszélyhelyzet idején az őt ellátó kórházi dolgozókra támadt.

Ítélet a járvány idején kórházi dolgozókat sértegető, bántalmazni akaró férfival szemben A Szolnoki Járási Ügyészség 2020. július 13-án közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt bíróság elé állította azt a férfit, aki a kihirdetett veszélyhelyzet idején az őt ellátó kórházi dolgozókra támadt.

A férfi 2020. április 19-én a délelőtti órákban súlyos fokú ittas állapotban felhívta a mentőket és bejelentette, hogy koronavírusra jellemző tüneteket észlel magán. A veszélyhelyzet idején általános protokoll szerint a mentők a szolnoki kórházba szállították a férfit és elhelyezték az e célra fenntartott részlegen. A férfi idegesen fel-alá járkálni kezdett, ezért több egészségügyi dolgozó rászólt, hogy tartsa be a kötelező egymás közötti távolságot.

A férfi erre trágár szavakkal illette a kórház személyzetét. Később a férfi meggondolta magát és távozni akart az épületből, azonban a biztonsági őr, mivel a vizsgálata még nem fejeződött be, nem engedte ki és visszakísérte őt a vizsgálatok helyszínére. A férfi ezután is agresszíven viselkedett, majd az őt csillapítani igyekvő egyik beteghordót ököllel megpróbálta megütni.

A sértett az ütés elől ellépett, majd a magából kikelt férfit a beteghordónak sikerült a földre teperni és a biztonsági szolgálat segítségével a rendőrök kiérkezéséig a helyszínen tartani. Az egészségügyről szóló jogszabályok alapján a beteghordó közfeladatot ellátó személynek minősül.

A Szolnoki Járásbíróság távmeghallgatás útján lefolytatott bizonyítási eljárás során a vádlottat bűnösnek mondta ki közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében és a vádlottat 3 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre és 3 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte, egyben elrendelte 3 felfüggesztett szabadságvesztés büntetés végrehajtását is. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentés érdekében fellebbezést jelentett be, így a büntetőeljárás másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.

2024. Április 18. 15:00, csütörtök | Helyi

VISSZATARTOTTA A BETÖRŐT

Az éj leple alatt, egy családi ház ablakán keresztül surrant be egy ingatlanba egy helyi férfi Kunmadarason, abban a reményben, hogy amíg a bent lakók alszanak, addig ő viszi az értékeket.

2024. Április 18. 13:51, csütörtök | Helyi

HOROGRA AKADTAK

Két napon is tiltott módszerrel halászókat fogtak a vízirendészek és hivatásos halőrök Tiszasüly külterületén. A rendőrök összesen hét férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

KÖLTÉSZET NAPJA HAJDÚSZOBOSZLÓN

Sokan hitték azt, hogy vandálok jártak Hajdúszoboszlón, hiszen aki a főtéren végigsétált, mindenfelé összefirkált kirakatokat láthatott.