Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Március 26. 14:11, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

A világhírű rendező visszatért a mélyből

A világhírű rendező visszatért a mélyből

James Cameron kanadai filmrendező különleges tengeralattjárójával sikeresen befejezte expedícióját, és visszatért hétfőn az óceán felszínére a Föld legmélyebb helyéről.

De az előzetesen tervezett hat óra helyett csak alig több mint három órát töltött a Mariana-árok fenekén – közölték a National Geographic Társaság tagjai.

A kanadai rendező közép-európai idő szerint hajnali öt órakor ért fel a Deepsea Challenger különleges mini-tengeralattjáró fedélzetén, és a feljövetelhez nem volt szükség az előre tervezett 70 percre. Pontosan 10 898 méter mélyre ereszkedett le a Csendes-óceánnak azon a helyén, amely Guam szigetétől 320 kilométerrel délnyugatra van.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.